[]

fm sorusu gel arkadaş

şimdi home-grown status var ya fmlerde bayadır. iki çeşidi var nation ve team. nation kolay gidiyorsun liginin bulunduğu topçuyu alıyorsun. team de kolay aslında ama anlamadım gitti. benim bildiğim 21 yaşından ufakken senin takımında üç sezon oynamış topçu home-grown team olur. ama gel gör ki öyle değil. aldım adamı 17 sinde brezilya'dan 21 yaşına geldi hala home-grown olmadı. nasıldır o zaman bu işin aslı astarı bir anlatın bakalım.




 
Kendi ülkesinin millî takımında oynamış olup olmamasıyla alakalı ;)


  • only alcoholica  (08.04.10 02:56:45) 
yapma ya şimdi ben brezilya arjantin milli takımlarında oynayan bir kaç genç aldım 18 yaşında homegrown olmayacak mı şimdi bunlar_?


  • ayiadam  (08.04.10 03:03:36) 
Olacaklar ama mesela millî olmayanlar 5 yılda oluyorlarsa, onlar 10 yılda olacaklar. Yani 18'inde alıp 28'ine kadar yabancı statüsünde oynatıp, son 4-5 yılında rahat oynatabilirsin :))

Yazar zaten 1865 days, 3650 days falan diye.
  • only alcoholica  (08.04.10 03:20:33 ~ 03:21:03) 
sen olayı tamamen yanlış anlamışsın. sen vatandaşlık hakkından bahsediyorsun. benim sorduğum farklı. avrup kupalarında mesela ingiliz takımı için 8 adet ingiltere'de yetişmiş topçu 4 tane de senin klübünde yetişmiş topçu istiyor. ben bu 4 kendi klübünde yetişmiş topçu başka memleketten getirilip nasıl yapılır onu soruyorum.


  • ayiadam  (08.04.10 03:25:47) 
Haa sen home grown diyorsun Home grown yok, oyuncularda, millette para olmayınca hom gıravn nasıl olacak ya? Öldü fiyatına... Dur neyse lol.

Abi onların olayını ben de uzun uzun inceledim, fakat ne oyuncular aldım ne liglerden zamanında, ne transferler yaptım, hiçbirisinin de yanında sonradan cotank diye home-grown çıktığını görmedim. Kusura bakma :)
  • only alcoholica  (08.04.10 03:29:31) 
home grown olayı direkt altyapıdan çıkan oyuncularla ilgli. zaten 18 yaş altı adamı takımından alamıyorsunuz o nedenle. boşta gezenin boş kalfasıysa ancak. ama continental veya worldwide club statüsündeyken başka milletlerden de oyuncular çıkabiliyor alt yapınızda, yeterince gelişmişse tabii. :)

milliyetle ilgili de bir de şöyle bir sakatlık var ki, bu oyuncular tam da siz süreyi dolduracaklar diye beklerken gösterdikleri performansla tak diye a milli takımlarına seçilip süreyi uzatıyorlar.

bu açıdan brezilya ve arjantin iyi, sıra sizin oyunculara gelene kadar baya zaman geçer de, başka milli takımlarda zor oluyor.
  • alchoburn  (08.04.10 03:48:05 ~ 03:51:09) 
alchoburn sen de only alcoholica ile aynı hataya düşmüşsün. vatandaşlıktan bahsetmiyorum ben. içip içip geliyonuz yalan yanlış cevaplar veriyonuz (nicklerden dolayı şeyettim :D)


  • ayiadam  (08.04.10 04:05:19) 
ben anladım:) güzelcene bi cevap da yazmıştım da logout oldum:/ bahsettiğin gibi 3-4 yıl veya bir yaş sınırı gibi bir şey olmaması lazım. altyapıdan yetişmiş olma mantığına göre oyuncunun hiç transfer olmamış olması gerekiyor. oyuncu transfer olunca homegrown özelliğini kaybediyor, takımında kalsa homegrown olurdu. mantık yürütme ve gözlemler sonucu yazıyorum bu yorumu, uefa'nın sitesini kurcalayıp bulunabilir aslında kadroda bulunması gereken oyuncu özellikleri, sınırlandırmaları felan..

ecnebi arkadaşlar da fikir yürütmüşler bu konu hakkında da kesin bi yorum göremedim.
www.fm-base.co.uk

edit: buldum heralde, bu şartlara uymuyo sanırım.

‘Home-grown players’ are defined by UEFA as players who, regardless of their nationality or age, have been trained by their club or by another club in the national association for at least three years between the age of 15 and 21. The UEFA rule does not contain any nationality conditions. It also applies in the same way to all players and all clubs participating in competitions organised by UEFA.

Although it is difficult at the moment to state with any certainty that the ‘home-grown players’ rule will lead to indirect discrimination on the basis of nationality, the potential risk of this cannot be discounted, as young players attending a training centre at a club in a Member State tend to be from that Member State rather than from other EU countries.

europa.eu
  • emraah  (08.04.10 04:32:21 ~ 04:43:20) 
"A player is considered to be Home Grown, if he has been training for a club of the same country he now plays at during the age of 15-21.
He is considered to he Club Homegrown if he has been training at that club for at least 3 years during this period."

2 çeşit homegrown sorunu vardır orada, biri ilki homegrown-ki bundan 6-8 tene seçmek gerekir-, diğeri ise club homegrown-bundan da 3-4 tane felan galiba-...
homegrown olması için 15-21 yaşları arasını ilgili ülkede(homegrown sayılacağı ülkede) geçirmiş olması şart.
club homegrown için de bu 15-21 yaşları arasında 3 sene ilgili kulüpte (homegrown sayılacağı takımda) oynamış olması lazım...

yarı ingilizce yarı türkçe saçmasapan bişey oldu ama idare et artık :)
  • kubu  (08.04.10 06:41:45) 
bende de avrupda kupalari icin yeterince home grown olmuyordu bir aralar. bu durumda yaptigim sey listelerin bildirilecegi gun direk tatile cikmak, ertesi gun de geri donmek idi. siz tatilde iken birileri submit ediyor, araya adam sokuyor, en kotu ali sen devreye giriyor ve register ediliyordu oyuncular. (fm2010)

simdiye kadar hic onemli bir futbolcum disarida kalmadi. home grown olarak da kimlerin alindigini hatirlamiyorum.
  • fdegir  (08.04.10 11:51:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.