[]

Araba almak

eksisozluk.com

Şu başlığı okuyunca moralim bozuluyor.Oysa bir araç aldım ve gayet memnunum.Masrafı var ama kazandığımız parayı niye hep biriktirelim.Saçma değil mi ? Bence 30 yaşına gelip araba kullanmayı bilmemek ya da ne bileyim arabaya karşı hiç ilgi duymamak bir erkek için kötü bir durum sizce ?


 
Kötü durum. Saçma. Araba al. Çok pahalandı ana napalım hayat böyle. Varsa al. Yoksa alma.


  • Hakan1980  (13.07.19 15:34:16) 
İkinci el piyasasının durumumdan haberim yok ama bu fiyatlara araba alan enayidir. Ben en son hatırladığım 100.000 liraya lüks araba porsche falan alınıyordu, golf 20-30bin bandındaydı. Hayır yani o zaman 2000 maaş alan bugün en fazla 4000 alıyor? Arabalar 7 kat artmış maaş 2 kat artmamış. Kim alıyor bu arabaları, sokaklar lüks araba dolu, ne iş yapıyor millet...


  • mirafiori  (13.07.19 15:51:26) 
Abi yarın kimin öleceği belli değil. İşini görecek 30k bandında bir araba almak mantıklı. 150k üstü araç almak mantıksız


  • westblack  (13.07.19 16:03:31) 
araba elbet gerekli ama bu paralar bu arabalara verilmez. yazık günah.


  • scudman1  (13.07.19 16:37:13) 
Araba gerekli, lüks araç gereksiz gözüyle bakıyorum ben. Istanbul'da araba alınmaz fikrine ayrıca karşı çıkıyorum; bence asıl istanbul'da araba alınır zira toplu taşımalar ciddi anlamda cehennem gibi. Her gün tanımadığım, insanlıktan nasibini almamış kişilerle burun buruna yol gitmektense kendi arabamda temiz temiz otururum; trafik cekerim. Benim için arabanın konforu toplu taşıma ile asla kıyaslanamaz. Hele de üzülerek söylüyorum ama kadınsaniz ekstra çekilmez oluyor.

Bu yüzden de lüks arabalara anlamsız paralar vermek yerine, bütçe dahilinde normal bir araba alinabiliyorsa almak hiç mantıksız değil.
  • fraise  (13.07.19 17:06:27) 
Araba alinmaz degil de sifir araba alinmaz su donemde.
Yoksa araba niye alinmasin?

Araba zaruri bir sey ve bunun bir maliyeti var. Ona da katlanirsin cunku bir ozgurluk sagliyor sana. Gecenin yarisi kafana esip yataktan kalkip iskembeciye gitmek, pat diye son dk planj yapip kiz arkadasinai evinin onunden alip bir yere gitmek gibi.

Araba alma abi arabajn su kadar masrafi var, su kadar deger kaybeder satarken zarar edersin zart zurtu da sacma buluyorum.
Cunku araba bir yatirim araci degil arkadasim, bunu kullanirsin ve sana bir maliyeti olur. Sana bir kolaylik saglar ve bunun firsat maliyeti var. Arsa degil ki lan bu kar getirsin, niye oyle bakıyorsun olaya dimi? Tabii ki senden bir seyler goturecek. Evine kanepe aliyorsun, birkac yil kullanıyorsun sonra eskiyip cope gidiyor dimi? Tuh zarar ettik demiyorsun. Kaldi ki ulkedeki konjonktur araba konusunda pek de zarar ettirmiyor, olusu dirisi para ediyor arabanin.
Evet kullanim maliyeti batiyla kiyasladiginda cok asiri yuksek bizde ama sartlarimiz bu, yapacak bir şey yok.

"butce sinirlari dahilinde" olaraba almak gayet de mantıklı bir hareket. Ama maasli calisan orta sinif biri icin 180bin tl'yi gidip Leon'a vermek akil isi degil. Iyi kazanan biri olsan da pek akil isi degil bence. 180k parayi bagladigin sey Seat Leon lan.
  • stavro  (13.07.19 18:43:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.