[]

Ne yemek yapayim?

Tum hafta dayanacak ne yemekler yapabilirim? Eldeki malzemeler:

Yumurta, salca, yag, kabak, domates, yesil biber, sivri biber, sarimsak, sogan, kuzu kusleme, dondurulmus patates, recel, bal, Sut, peynir, domates sosu gibi bisi, az mantar. :)


 
Kabak mücveri(fırında)
Mantar sote
Patates donmuşsa püre olmaz sanırım...
et hakkında fikrim yok ama mantar soteyle birleşebilecek nitelikteyse öyle yapabilirsiniz
  • megalomaniac  (13.07.19 12:34:00) 
yağsız mücver +1 hatta peynir de koymayı unutma

küşleme iyidir hoştur ama yine de yarım z.yağı yarım ayçiçekyağı ölçeklerde marine yap

mantarın içine de kaşar doldurabilirsin

dondurulmuş patatesleri ve sarımsağı da fırın yap, ısıtır ısıtır yersin
  • same idiot  (13.07.19 13:02:56) 
mücver için dereotu ve bir kaşık un lazım.
mesela üç kabağı rendeleyip iyice suyunu sıkacaksın, büyükçe bir tutam dereotu, bir yumurta, bir çorba kaşığı (tepeleme olmayabilir, kıvamına göre) un, tuz-karabiber ile karıştırıp bulamaç gibi yapacaksın.
sonra iki çorba kaşığı ya da dondurma kaşığı yardımıyla alıp porsiyonlayacaksın.

bunu fırında yapmak zorunda değilsin, tavanın dibini kaplayacak kadar bir zeytinyağında ya da Ayçiçek yağında her yüzünü 2-3 dakika tutup kızartabilirsin, o zaman yağ çekmez.
fırında yapınca çok kötü oluyor bana göre, ama zevk meselesi.

not: porsiyonlamadan kastım, iki kaşık yardımıyla ya da dondurma kaşığı yardımıyla alıp, direkt yağın içine bırak, o kendini toplar.
yani köfte gibi kalıp gibi şekil verebileceğin bir şey olmuyor, dokusu daha gevşek kalıyor.

bunun dışında, dondurulmuş patatesi fırında yapabileceğini sanmıyorum, ama deneyen varsa anlatsın.

yumurta, domates, sivri biber, soğanla menemen yapabilirsin tabii ki...

kuzu küşleme için:
www.youtube.com

peynir kaşar ya da mozarella falansa, önce mantarları 2 damla yağ ile bir tavada kavur, suyunu salsın.
ondan sonra bir fırın kabına koyup mantar üzerine peynir, üzerine varsa tatlı toz kırmızı biber.

bunlara ek olarak bir tavuk göğüs ya da hindi falan olsa, domates sosu, soğan, yeşil biber, sarımsak ve istersen biraz mantarla tavuk/hindi sote yapabilirsin mesela.
  • blatta hiberna  (13.07.19 14:01:31 ~ 14:05:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.