[]

Temizlik :((

Yarin kose bucak evi temizlicem. Yani umarim.
En son 3 ay once birini bulup evi temizlettim.
Bu kez birini cagirma ihtimalim yok.
3 aydir ustunkoru olarak supurge + viledayla idare ediyorum.
Yalniz oldugum icin cok kirlenmiyor ama gene de kirli tabi.
Ve bana hizlica bi supurge vileda bile olum gelirken
Detayli temizlik :(

Siz nasil yapiyosunuz temizliginizi.
Pratik yontemleriniz var mi
Nerden baslicagimi bile bilmiyorum, nerden basliyayim gercekten
Hangi urunleri kullaniyorsunuz.
Kisacasi onerilerinizi yazarsaniz sevinirim.
Herkese iyi geceler

 
Benim haftalik temizlik siralamam şöyle oluyor genelde:

Dağınıklığı toplama
Supurme
Yatagin nevresimi carsafini vs degistirme
Kirlileri makineye atma
Silme toz alma mutfağı ocagi detayli silme
Tuvalet banyo ve lavabolari domestosla yikama.

Ama 3 aydir üstünkoru temizlenmişse ben duvarlari ve perdeleri de dahil edebilirdim evin kirlenme durumuna göre.

Kolay gelsin.
  • Amaranta ursula  (13.07.19 00:56:01) 
makinaya atacak şeyler varsa önce onları makinalara atıyorum, işte bulaşıklar kirli çamaşırlar vs. Bu sayede ben diğer işleri yaparken bu eşyalar ayak bağı olmuyor.

Sonra her şeyi topluyorum. Nevresimleri falan söküyorum, eğer makina dolmamışsa bunları makinaya atabilirsin. Çöpleri topluyor atıyorum. Sonra yerde ne kadar ıvız zıvır varsa koltuk vs. üstüne koyuyorum. İşte zigondur vs. Sonra koltukları salonun ortasına falan çekiyorum. Ver allah süpürge dip köşe, eğile kalka. yerler bitince eşyaları indiriyorum. koltukların araları, duvar köşeleri ne varsa süpürgenin ince aparatı ile yardırıyorum.

Sonra eşyaların tozunu falan alıyorum. Genelde kitaplık çok dağılır bizde onu falan ince ince düzeltiyorum, yeni nevresim takıyorum, bulaşıklar bittiyse onları çıkarıyorum (eğer çok detay temizlikse ilk tüm dolaptaki tabak çanak ne varsa indiriyorum, dolapları hafif deterjanlı bezle siliyorum, altlarına plastik muşambamsı renkli şeylerden seriyorum ve tekrar yerleştiriyorum). Tüm tabak çanak yerini bulunca erzak dolabı falan dağıldıysa onları düzenliyorum, içine bakliyat falan düşebiliyor onları süpürüyorum. Sonra tüm tezgah ve ocağı ovalıyorum. O bitince buzdolabında bozulan, tarihi çoktan geçen şeyler varsa onlara el atıyorum. Eğer raflar pislenmişse içerdekileri falan çıkarıp önce içini silip sonra eşyaları üst üste içine koyup rafları banyoda yıkıyorum. Kurulayıp yerleştiriyorum. üzerini falan siliyorum buzdolabının diğer mutfak dolaplarının. Sonra Banyo temizliğine geçiyorum, işte lavabo ovma kabin silme gibi. Giderleri bi güzel temizliyorum saç baş kalıntılarından. Çamaşır suyu ile klozeti ovuyorum. Çamaşır makinasının sağ solunu siliyorum.

Bunlar bittikten sonra günlük süpürür gibi evi bir kez daha süpürüyorum çünkü sağ solanda tozlar meydana çıkabiliyor. Sonra bir güzel vileda çekiyorum.

İmkanlar dahilinde son dokunuş süpürmesi öncesi balkonu bir köpüklü su ile yıkayıp camları silip perdeleri yıkayıp asabilirsin.

Kolay gelsin şimdiden, bu işin benim için pratik yönü güzel bir playlist hazırlamak kablosuz kulaklıkla son ses dinlemek. Gaza getiriyor bir hızlı yapıyorum. Bir de mola vermeyi alışkanlık haline getirme bitmez. Maksimum 2 hadi bilemedin 3 molan olsun bir günde. diğer türlü terin soğudumu bir daha dönmek istemezsin.

Ürün tavsiyesi olarakta banyo temizliğinde domestosun siyah kutulu çamaşır suları var. Klozeti falan onla temizleyince çiçek gibi oluyor. Sarı bez, cam bezi, minik leğen, fairy, bulaşık fırçası, iyi bir süpürge, vileda, yer temizleme sıvısı yeterde artar.

Tekrardan kolaylıklar!
  • ManikD  (13.07.19 08:19:28) 
@amaranta 3 ay once badana yapildi neyse ki
Ama hic aklima duvar silmek gelmezdi benim valla :)

Tesekkurler
  • Flipsflops  (13.07.19 08:31:04) 
@manikd wow super kahraman gibisin sen. detayli tekrar okuyacagim motivasyon icin. okurken de hepten is gozumde buyudu gerci


  • Flipsflops  (13.07.19 08:34:49) 
"butun evi bastan asagiya temizliyicem" diyince, is hem insanin gozunde buyuyo, hem de nerden basliyacagini bilemiyo.

oda oda temizle. once salon, sonra yatak odasi, mutfak, filan diye. banyoyu en son yap, ondan sonra da supur ve viladayla temizle. sonra da turk kahveni ic.

kolay gelsin.
  • lamartin  (13.07.19 11:49:29) 
lamartin+1 detayli temizlik istiyorsaniz vaktiniz varsa birkac gune bolun. hem cok yorulmazsiniz hem de detayli yapabilirsiniz.


  • aydonno  (13.07.19 17:31:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.