[]

beyin kanaması sonrası yatalak hasta için doktor önerisi

selamlar, dayım bir buçuk sene önce ciddi bir trafik kazası geçirdi. literatüre hakim olmadığım için bize anlatılanları anlatacağım. doktorlar beyninin bir miktarının ezildiğini söyledi. kontrollü olarak haftalarca uyutuldu. bu süre içerisinde doktorlar yaşam şansının %10 olduğunu söyledi. uzun süren beyin ameliyatları geçirdi. epilepsi hastası olduğu için kaza anında beynine oksijen gitmememe ihtimali çok güçlüydü.

haftalar sonra uyandı. uzun süre boğazına açtıkları delikle beslendi. hastanede enfeksiyon kaptı. uzun süren antibiyotik tedavileri sonrası bunu da atlattı. doktorlar ve hastane kendilerinin yapacak bir şeyi kalmadığını söyledi. palyatif merkezine yönlendirdiler. yaklaşık bir senedir palyatif merkezinde kalıyor. oradaki doktorlar ve hemşireler buraya ilk geldiğinde hastanenin "en azından evinin olduğu şehirde ölsün" diyerek yönlendirildiğini söylediler. çaylak bir fizyoterapist tarafından göstermelik fizik tedavisi alıyor. yardımcı araçlarla ayakta durmadan öteye geçmedi bu işlemde. geçen hafta bacaklarında birikmiş kireçler kazındı. normalde radyoterapi bu aşamadan sonra gerçekleşmesi gerekirken oradaki salaklar yüzünden radyoterapi şansını da kaybetti.


hasta şu anda geçmişi hatırlıyor. esprilere falan gülüyor. yemeğini kendisi yiyor. arabaya bindiği zaman yolda gördüğü şeyleri (kendi arabasının aynı modelini, arkadaşlarının evini, alışveriş yaptığı marketi vs.) hatırlayıp gösterip gülüyor. en sevdiği filmlerin en sevdiği yerlerini hala hatırlıyor.

ancak yürüyemiyor, tuvalet ihtiyacını altına gideriyor. konuşamıyor, hiç tanımadığı insanları görünce öpmek istiyor, zaman zaman dengesiz hareketler yapıyor vs.

internette yaptığımız araştırmalarda bu aşamadaki bir hasta için doktor bulamadık. bulduklarımız da hayati tehlikeyi henüz atlatmış hastalar için olanlardı. şu aşamada maddi olarak sıkıntımız yok. hani yurt içi özel, yurt dışı özel hastanelere de gerekirse tüm imkanlar zorlanarak gidilebilir. mühim olan hayatını elinden geldiğince kolaylaştırabilmek. bakıma muhtaç halden çıkarabilmek. iki yaşında bir kızı var ve 3 yıllık evli. eşi de eskisi kadar ilgili davranmıyor doğal olarak.

 
Radyoterapi ile beyin kanaması alakasız bildiğim kadarıyla?
Ayrıca beklentiler de önemli, bulacağınız doktorun ne yapmasını bekliyorsunuz? Anlattıklarınızdan yola çıkarak-pek beklenti içine girmeyin derim.
Özel-yataklı fizik tedavi merkezleri denenebilir.
  • Trene çelme atan adam  (13.07.19 14:09:20) 
@trene çelme atan adam her ne kadar gerçekçi olmak gerekse de insan değer verdiği ve sevdiği kişiler için "pek beklentiye" girebiliyor. tek isteğimiz kendi ihtiyaçlarını kendi giderebilsin. bakıma muhtaç yaşamasın. daha ağır vakaların sonuçlarına baktığımız zaman pek de imkansız bir şey istemediğimizi düşünüyorum.

radyoterapi, beyin travması sonrası uzun süre yatalak kaldığı için bacaklarında biriken kemikleşmiş kaslar ve kireçleme için sanırsam. ameliyatla ile bir kısmı alındı, radyoterapi de bir sonraki aşaması.
  • jamesdeanbradfield  (13.07.19 20:41:08) 
isterseniz sözlükte başlık açın. up'larız. daha çok kişiye ulaşabilirsiniz böylece.


  • new cosmos  (15.07.19 17:00:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.