[]

Tahlil sonuçları nasıl?

Selamlar, kreatin kullanımı böbreklerde sorun yaratmış olabilir mi diye bugün doktora gittim. 2 haftadır kullanıyorum. Sonuçlar nasıl acaba bir bakar mısınız?

Kan üre azotu 34 (17-43mg/dL)
Kreatinin 1,1 (0.67-1,17mg/dL)
EGFR 92,81 (90-120 ml/dk/1.73 m2)

Bu arada eskiden kan tahlili yaptığımda 1-1.5 sayfa tutan uzun bir liste olurdu. Bunda ise sadece bu üçü var. İdrar örneği almadılar bu sefer. Yanlış anlattım şikayetimi sanırım. Mutlaka şuna da bakılması gerekiyordu dediğiniz kriter var mı?

 
Hocam aldığın kreatin bu vücut geliştirme için olanlardansa ve fazlası böbrek yetmezliği göstergesi olan kreatininle aynı şeyse veya binde bir bile olsa ihtimali en ufak olumsuz bir etki ediyorsa ki o yüzden ölçtürdün sanırım. Bir gününü ayırıp bir diyaliz merkezine gidip 10 dakika geçirmeni tavsiye ederim. Hele vücut için falan aldığım bir şeyse o kadar gereksiz ki cidden, lütfen bırak. Zorunluluksa orası ayrı..
Değerlerin de doktor değilim ama referans arasında ancak kreatininle üst değere çok yakın, sakın takip etmemezlik yapma kullanmaya devam edeceksen de

  • cokponcik  (12.07.19 09:52:46) 
@cokponcik ben de öyle düşünüyorum. 2 hafta kadar ara verip tekrar ölçtüreyim, ona göre karar veririm artık.


  • kedikumunaiseyenadam  (12.07.19 10:42:17) 
daha önce kreatinin değerine bakılmış mı? eğer eski sonuca göre yükselmişse kötü. çok su iç


  • Corrigan prefers beer  (12.07.19 19:00:50) 
@Corrigan prefers beer
Bakılmış. 3 ay önce 1,01'miş. Öyle yapıyorum.

  • kedikumunaiseyenadam  (13.07.19 03:10:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.