[]

İstanbul da gezilicek yerler nereleridir müze kart nerelerde geçerlidir ner

Yaz döneminde staj yapmak için istanbuldayım hafta sonları gezicek yer bakıyorum ama seçenekler çok fazla karar veremedim.Özellikle yürüyerek tur yapan gruplar varmı tarihi yarımada civarını anlatarak gezicek bir grupla gezmek isterdim.
Ayrıca hangi müze tarihi mekanlarda müze kart geçmiyor ?
Not:Staj yapıyorum ordan gelenin büyük kısmı yol yemek kalcak yere gidiyor düşük bbütçe ile yapılabilicek birşeyler önerebilirseniz minnettar olurum.


 
arkeoloji müzelerini mutlaka gezmeni tavsiye ederim, müze kart geçerliydi sanırım.


  • ben cocukken de cooldum  (12.07.19 01:50:50) 
müzekart arkeoloji müzesinde, ayasofyada falan geçerli. bu ikisi hakkıyla gezdiğinde bir gününü alabilir. sultanahmet bölgesi dışında parayla veya müzekartla gezeceğin fazla yer yok. sur içini gezmek istiyorsan bir planlama dahilinde gezmelisin, istanbul suriçi açıkhava müzesi gibidir zaten. bizans yapıları ve mimar sinan eserleri günleri yapabilirsin mesela, farklı farklı günlerde. eserlerin çoğunun önünde bilgilendirme panoları var. elbet vardır gruplar ama grupla gezmek, suriçinde, hem yorucu hem kısıtlayıcı oluyor. ayrıca osmanlıca kitabeleri merak ediyorsan geçtiğin yerlerdeki kitabeleri açıklayan internet sitesi de mevcut.

Sarnıçlarda (yerebatan sarnıcı, şerefiye sarnıcı vb) müzekart geçmez. istanbul üniversitesine bağlı yakın dönem müzeleri de ücretsizdir.(edebiyat fakültesi civarında)
  • scythe  (12.07.19 02:09:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.