[]

hangi para transferi soruşturmaya takılır?

gerçekten merak ettiğim için soruyorum. mesela biri soygun vs yaptı diyelim ve bana yüklü miktrda para gönderdi ve ben de başkasına. mesela miktar ne kadar olursa takibe takılır? otomatik bir algoritma mı var yoksa bizzat memurlar falan mı kontrol ediyor?




 
her bankada bunun için özel birim var.


  • passion rules the game  (11.07.19 20:18:02) 
Bir bankanın bu işlere bakan bölümünde çalışan bir arkadaşım anlatmıştı. Hesabın normalde yaptığı işlemlere göre şüpheli sayılabilecek bir hareket olduğunu tespit eden bir algoritma varmış sanırım ve bu tarz şeyler onların önüne geliyormuş. Onlar da hesap hareketlerini inceleyip, durumun şüpheli olduğuna kanaat getirirse raporluyormuş ve takip ediliyormuş. Hatırladığım kadarıyla bu şekildeydi


  • cay koy geliyorum  (11.07.19 20:19:52) 
@boris takılır baksana anormal hareket.olur iki.liralık.işlem yapana elli cok


  • seyyar satıcı  (11.07.19 21:51:39) 
Eğer 6 dan az ürünün varsa (hesap), maaş müşterisi değilsen 50 bin TL üstünde nakit şube kontrolü, 250 TL nakit bölge kontrolü, 500 üstü nakit teftiş onayıyla yapılır.
EFT havale gibi nakit olmayan işlemlerde ise; o kadar çok algoritma var ki, 1 TL bile seni takibe aldırabilir.
5000 üstü her işlem de merkez bankasında algoritmalara girer.
Özetle gayri meşru kovalayacaksan bankalardan uzak durman lazım. Hemen enselenirsin.
  • rastinon  (11.07.19 22:13:39) 
Bankalar ya kendi geliştirdikleri ya da hazır aldıkları ürünler kullanıyorlar. Bunların bazıları proaktif, yani havale işlemi gerçekleştiğinde mesela karşı hesaba geçiriyor ama bloke koyuyor; manuel olarak incelenip şüpheli olmadığına kanaat getirilirse çözülüyor. Bu işlem genelde müşterinin hesabını eline geçiren biri para çıkarmasın vb. diye yapılıyor. Biri soygun yaptı konusunda öncelikle şu var; bu adam parayı hesabına nasıl yatırdı? Çünkü şubeye gidip "Merhaba ben 2 milyon lira getirdim, hesap açmak istiyorum" derseniz illa ki o paranın kaynağını sorarlar, ya da yeni açılan bir hesaba bir anda yüksek tutarlı para geçerse bloke konur vb.


  • salihdt  (11.07.19 22:23:13 ~ 22:23:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.