[]

Yeni kurulacak partilerin isim/logo/renk seçimleri sizce ne olur?

Babacan ve Gül'ün ve bunlardan ayrı şekilde Ahmet Davutoğlu'nun parti kurulacağı artık kesin gibi. Kurulacak partilerle ilgili siyasi bi beklentim, bağım hiçbir şekilde yok, siyasi görüşüm de tam tersi ama genel olarak görsel dizayn, marka kimlik tasarımı gibi konuları incelemeyi hobi olarak seven biri olarak iki partiyle ilgili en çok merak ettiğim şey bu partilerin genel kimlik dizaynları. İsimleri, logo ve genel renk kullanımı.

Bi de önümüzde İyi Parti gibi yeni kurulmuş ve bu işi çok ciddiye alarak iyi bir tasarım oluşturmuş bir parti var. Artık günümüzde bu görsel tasarım olayının önemi kavrandığı için yeni kurulan partilerde de(özellikle Babacan'ın partisinin daha Batı görüşlü olacağı söyleniyor, o bu işe daha çok özenir gibi) bu konulara gösterilen emek artıyor.

Neyse yine uzattım da işte kısacası bi tahmininiz var mı bu konuda? Biraz beyin fırtınası yapmak istiyorum :D

ÖNEMLİ NOT: Lütfen Kalkınma ve Adalet Partisi, Pak Parti, Aynı şeyin laciverdi partisi, patlak ampul logosu vs vs çok kaliteli esprilerinize gülmüşüm gibi kabul edin ve böyle şeylerle gelmeyin. Dediğim gibi ciddi görüş merak ediyorum ve beyin fırtınası yapmak istiyorum mümkün olursa..

 
akp'nin kurumsal kimliği: sarımsı turuncu, gök mavisi, beyaz
iyi parti bunun yaklaşık kontrastıyla gitti, açık gök mavisi, turuncumsu sarı

siyasal islamın öncüleri adalet partisi, refah partisi gibi partiler, dönemin de akımıyla kırmızı kullandılar ancak yeni partilerde kırmızı kullanılması bir hata olacaktır zira o renk siyaset sahnesinde eskidi.

"Babacan'ın partisinin daha Batı görüşlü olacağı söyleniyor" ise (ki bir farklılık yaratabilmesi için gerekli olacaktır) "avrupa mavisi" diyebileceğimiz #003399 tonlarında bir maviden gidebilirler. bu noktada hem daha liberal bir hava çizer, hem de iyi parti renklerinden ayrılırlar.

mor, yeşil vb tonlara hiç ihtimal vermiyorum, hdp çizgisinin yıllardır kullandığı renkler. sarı - turuncu ağırlıklı zaten gidemezler akp'den dolayı.

renk dediğimiz şey elbet bir spektrum ancak, yine de 7 bölgeye ayırırsak başka renk kalmadı pek sanki?

postdergi.com
  • cern de cayci olmak vardi  (11.07.19 18:53:54 ~ 18:58:11) 
@cern de cayci olmak vardi

kırmızı bence de kullanmazlar. Belki Mavi-Kırmızı ikilisi olabilir ama o da çok ABD ve Birleşik Krallık kokuyor yani zaten iki parti için de bu iki ülkenin kuklası sözleri varken pek mantıklı bi hamle olmaz. Onun dışında zaten şu an CHP ve Saadet Partisi kırmızı rengi kullanan aktif partiler, bunun dışında Demokrat Parti, Vatan Partisi, BTP, BBP gibi partiler de var. Artık kırmızı parti yeteri kadar var yani gerçekten.

Gösterdiğiniz mavi tonu AB bayrağındaki ve evet direkt bu olmasa bile benzer bir ton kullanılabilir gerçekten. Onun dışında mor olmasa bile(direkt HDP vurgusu var toplum zihninde), ülkemizde yeşil rengin pek kullanılmadığını düşünüyorum. Çok tonu olan bir renk yeşil ve İslamcısından Solcusuna farklı tonlarıyla iyi tasarım çıkabilir gibi. O yüzden ben partilerden birinden yeşil bekliyor gibiyim(daha Ümmetçi bir bakış açısı olduğu için Davutoğlu olabilir türbe yeşiline kaçar bir tonda).
  • nundu  (11.07.19 19:09:03) 
@cern+1

Turuncu Sarı renkleri kullanamazlar. O kadar büyük hata yapmazlar.

Turkuaz rengi seçenek olabilirdi, lakin İyi Parti logosunda baskın renk. Aynı zamanda DSP logosunda da.

Kırmızı beyaz gerçekten eskimiş ve sıradan bir renk ikilisi ve bir çok parti kullanıyor.

Şu ana kadar lacivert tonları kullanılmadı. ben de kendimce o rengin baskın olduğu bir logo bekliyorum açıkcası.
  • AlsterWasser  (11.07.19 19:13:04) 
Yesil ya da lacivert diyorum
Mor kesinlikle hdp cagristirdigi icin tercih edilmeyecektir

Logo olarak icimden bugday gecti nedense ama bilemedim, ok bayragi andirabilecek seyler fln tercih edilmez muhtemelen.
  • kassiopeia  (11.07.19 19:38:04) 
Huzur Partisi ismi çok dolaşıyo ama bilmiyorum bana biraz fake gelmişti. Çünkü neredeyse 1 yıldır lafı geçiyor yani sanki gerçek olsa bu kadar dönüp eskimezdi


  • nundu  (11.07.19 21:37:01) 
Zamanında Davutoğlu yeşil renk kullanabilir demiştim ve haklı çıktım :d

Babacan da çok yüksek olasılıkla Avrupa mavisi kullanacak. Habertürk programında giydiği kravat bile o renkti dhshshs
  • nundu  (13.12.19 12:15:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.