[]

aynı ağdan dosya paylaşımı

aynı ağ üzerinden bi bilgisayardan diğerine msn aracılığıyla film yollasak (700mb değerinde) bu download sayılır mı? kotadan yer mi?




 
yer tabi. ayrıca gönderilmez heralde.


  • emraah  (07.04.10 23:08:34 ~ 23:09:15) 
yemez. ama yollama hızına dikkat edin. eğer ağı kuramamışsanız normal download gibi gelir.


  • sos fistik olsun mu  (07.04.10 23:08:54 ~ 23:09:50) 
msnin tam olarak nası bir protokol izlediğini bilmiyoruz.
cevap "tam olarak sos fistik olsun mu" nun dediği.
hızdan anlarsınız. çatır çutur yolluyorsa landan yollar. işte burada bazen interneti kullanmayı seçebiliyor saçma bir şekilde. ama seçmediği takdirde hiç bir veri modemden dışarı çıkmaz.
@rondo
ortak modem dediğiniz zaten aslında hem bir modem hem de hubdır/gateway, dolayısıyla bir LAN oluşturur. Gönderilen veri modeme gider, gönderilecek adresin aynı LAN'da olduğu anlaşlınca modem(gateway) veriyi TTnete göndermek yerine direk alıcıya gönderir.
  • natnan  (07.04.10 23:24:01) 
net baglantısı olmadan aynı ağda olsanız bile nasıl msn e girip, veri yollayabilirsiniz bu mümkün mü (emim diilim gercekten) mümkün olmadıgını varsayarak kotadan yer diye düşünüyorum..


  • maxpainn  (07.04.10 23:36:37) 
msn'den yollarsanız yer tabi. dosyayı ağda paylaşıma açın sonra diğeri de ağ bağlantılarım denen yere girsin ordan kopyalasın. böyle yemez. tabi bunu yapmak xp'de çok kolay w7'de çok zor. nedense görmüyor paylaşılan dosyaları bilgisayarlar. ayrıca msn'den atarsanız o film 2 günde anca iner.


  • ayiadam  (08.04.10 00:57:25) 
nafi; msn'den yollarsan(ya da yollayabilirsen) yer...

onun yerine; ilgili dosyayı paylaşılan bir klasöre aktar ya da dosyanın olduğu klasörü paylaşıma aç. Sonra diğer bilgisayardan ağ bağlantılarına gir, çalışma grubu bilgisayarlarına bak. Oradan bilgisayara gir paylaşılan dosyaları görürsün, dosyayı kopyala istediğin yere.
  • late viper  (08.04.10 02:22:10 ~ 02:22:53) 
@maxpainn
msn serverı bizim bağlandığımız ortak bir alan. bu alandan kimler online olmuş gibi bilgileri alıyoruz ve kendi bilgilerimizi yolluyoruz. şu anki msn protocolünde gönderilen her mesaj önce msn serverına gönderilip mi yönlendiriliyor yoksa direk kişiye mi gidiyor bilmiyorum açıkçası. ama dosya gönderme protokolü rurouni'nin dediği gibi kendi kendini ispatlıyor. yani sen msnden kimle iletişim kuracağını öğrendikten sonra msnin herhangi bir işlevi kalmıyor, sen diğer bilgisayarla aranda hallediyorsun işi. zaten msnden geçtiğini düşünürsek, msnin böyle bir trafiği kaldırmak için oldukça yüklü bir altyapı kurması gerekir ki gerenk yok.
he evet ağ kurup paylaşmak normal şartlar altında daha sağlıklı ama windows bu servisi şans üzerine veriyor. kimisi lönk diye kuruyor ağ paylaşımını kimisi 2 saat uğraşmak durumunda kalıyor. en temizi usb :)
  • natnan  (08.04.10 02:52:26) 
o değil de neden msn? dosya göndermek istedikten sonra onlarca program bulunabilir.


  • sutlu nescafe  (08.04.10 10:59:26) 
@late viper
dediğini yaptım en kolayı dediğin gibi.
ilgilenen arkadaşlar için teşekkür ederim.
  • ronaldo17  (08.04.10 17:41:19) 
aynı modeme bağlı iki bilgisayarda msnden dosya yollanıyor ve kat kat daha hızlı gidiyor.takıldığım yer dosya göndermenin kotayı etkileyip etkilemeyeceğiydi.kotayı yer çoğunlukta olduğu için öyle kabul ediyorum.


  • ronaldo17  (08.04.10 17:43:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.