[]

ingilizce

şurada kız ingilizce konuşyor. okan bayülgen başta muhteşem ingiliceniz diyor hemen sonra mükemmel bir ingilizcen de yok diyor. neden öyle diyor? günlük bir konuşma sonuçta ağır bir ingilizce gerektiren bir şey demiyor. ingilicesi kötü diyebilir miyiz şu kısa videoya bakıp? bana akıcı ve rahat konuşuyor gibi geldi.

youtu.be


 
Günlük konuşmada biz nasıl "ıııı" diye araları dolduruyorsak herhangi bir native speaker da doldurur. Kızın duraksaması vs. anormal veya kötü ingilizceye sahip olduğu için değil. Kaldı ki native de değil. Telaffuzları da anlaşılır.

Şahsi fikrim şudur; karşınızdaki kişiyle anlaşabildiğiniz sürece söz konusu dili anlaşabilecek kadar iyi konuşabiliyorsunuzdur. Akademik bir amaç uğrunda yaşamıyorsanız "tarzanca" da konuşsanız karşınızdaki sizi büyük bir ciddiyetle dinler ve anlayacağınız sadelikte cevap verir zaten.

Bu ülkede "İngilizce'yi biliyorum" hastalığı çok acayip. Okan Bayülgen'in de ciddiye alınmayacak bir TV insanı olduğunu düşünüyorum. Dolayısıyla şu an elimi boşuna yordum gibi hissettim ama eyyorlamam bu kadar :)
  • desdenova34  (10.07.19 21:20:40) 
bence bir yargıya varılacak kadar çok şey söylememiş. mükemmel bir ingilizcen yok derken aksansız kasmasını beklemiş herhalde. böyle bir dünya yok, buna gerek de yok zaten. ilber ortaylı'nın ingilizcesi ve almancası da bayağı aksanlı eğer bir referans olacaksa.


  • bohr atom modeli  (10.07.19 21:24:51 ~ 21:25:44) 
"Instagram'da ısrarla, Türkçe yerine İngilizce yazacak kadar muhteşem bir İngilizcen yok, niye insanlar eleştirmesine rağmen İngilizce yazdın?" demek istemiş ve saçmalamış.


  • PhoenixRising  (10.07.19 21:53:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.