[]

ankara simidi

sokaktaki bir numara zaten de, sokaktakine lezzet olarak yakın hangi kafeler var bildiğiniz? necatibey de franchise olmayan bir simitçinin namını duymuştum ama hangisi bilemedim.




 
Sene 2002-2003. 6. Sınıftayım heralde. Dersaneden çıktıktan sonra izmir caddesindeki simit dünyasından sıcacık simit alıp durağa doğru yürürken yerdim. Oranın simidinden daha güzelini yıllardır yemedim. O zamanlar şimdiki gibi adım başı sıcak simit bulunmazdı. Ankara soğuğunda çok iyi gidiyodu.


  • (s)AINT  (10.07.19 21:46:09 ~ 21:47:52) 
2003-2004 müş pardon. 8. Sınıf. Dersaneden sınıf arkadaşıma sordum


  • (s)AINT  (10.07.19 21:56:43) 
@petrovna sizin kampüs?


  • absel  (10.07.19 21:59:59) 
Kafes fırın sokaktakinden daha iyi. Adı istanbul simidi. Ankara simidinin pekmezi fazla hali.


  • giovanne  (10.07.19 23:38:22) 
hocam açıkcası artık eski ankara simitleri kalmadı. yok hayır nostalji fetişi değil yaptığım. Örneğin ankara simidini diğer şehirlerdeki simitlerden ayıran şeylerden biri renginin daha koyu olmasıydı. Bunu sağlayan şey ise simit hamurunun pekmezden geçirilmesiydi. Ancak artık bu renk koyuluğunu pekmez yerine yapay şerbetle sağlıyorlar.

Bu şartlar altında önerebileceğim simitçi: Hamamönü simitçisi. Haftaiçi sabah 6-8 arası, haftasonu ise 8-10 arası giderek taşfırından çıkmış sıcak güzel simit yiyebilirsiniz.
  • babanaber  (10.07.19 23:51:05) 
Ankara simidi değil ama güvenparkın arkasında bonellinin tereyağlı simidi de çok güzel.


  • curukturpkokusu  (11.07.19 09:26:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.