[]

Telekomünikasyon Sektöründeki İş Ortakları Ne Ayak?

öncelikle iletişim sektörüyle pek fazla alakam yok onu söyleyim. şimdi bi firma var, iş teklifinde bulunması muhtemel gibi gibi.(henüz görüşmedim ama eheh) adamların ilanlarına bakıyorum türk telekom, ttnet, avea gibi markaların logoları mevcut. anladığım kadarıyla bunlarla iş ortaklığı var. varda bunlar tam olarak ne yapıyorlar yani? firmanın diğer ilanlarına da baktım az çok iptv'den tutunda çağrı merkezi, kurumsal satış gibi bi çok farklı birimde eleman aramakta.

bunlar tam olarak iletişim sektörünün neresinde yer alıyorlar. neyden pay alıyorlar, işe başlasam ilerde bu firmaların akıbetinin ne olacağı konusunda bi bilgisi olan var mı? genel kültür olsun diye soruyorum varsayın hadi.


 
uzak durmanı tavsiye ediyorum. Muhtemelen turkcell'in avea'nın falan taşeronudur o firma. Hizmet verdikleri şirketler kota usulü çalışırlar. Çalışanları da genelde kota ve prim usulü çalışır. Sabit maaş olmaz ilk başlarda kapı kapı dolaşıp hat satmanı ya da stand açıp sözleşme yapmanı falan beklerler. Çağrı merkezi nispeten daha iyi asgari ücretin üstünde maaşla başlarsın dil falan da biliyorsun ortalama bir şeyler kazanırsın iks, global bilgi gibi şirketlerde.


  • redskull  (07.04.10 22:42:52) 
Taşeron olmalılar. Kendilerine bir ödeme yapıldığı düşünülürse, çalışanlara gereğinden daha az ücret vermeleri kaçınılmazdır, yoksa asıl firmanın verdiği ücreti verip üstüne de para alsalar ilgili firmalara bir faydaları olmazdı.

Çağrı merkezi için mesela (bir zamanlar), 2 bin lira alabilitesi olan tecrübeli, dil bilen adamlara normalde 500, esnek (!) çalışma (Türkçesi fazla mesai) hallerinde 750 falan diyollarmış. 500 de o zamanın asgari ücreti olsa gerek, bilemiyorum. Özetle, akıbetleri belli olsa da matah bişiy olmaları galiba ihtimal dışı.
  • uyuklayankedi  (08.04.10 00:55:04 ~ 00:55:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.