[]

Telefon kamerası + QR kod okuma

selamlar,

IOS telefonlarda otomatik olarak QR kod tanıyıp link varsa takip ediyor, ancak Androidlerde de durum böyle mi? yıl olmuş 2019, heralde böyledir dimi?

Yani bir Android telefonu kamerasını açıp bir QR kod gösterdiğimizde hemen otomatik algılıyor mu? yoksa ayrı bir app kurup ona mı okutmamız gerekiyor?

 
samsung'un yeni telefonlarda kamera'da bixby vision diye bir eklenti var. kamerayı açtığınız anda qr kodu okuyor. diğer modelleri bilemeyeceğim.


  • a darkness coming  (10.07.19 08:01:28) 
Bildiğim kadarıyla okuyor çoğu. Gene de model bazlı araştırmakta fayda var.


  • piremses  (10.07.19 08:05:20) 
Çoğunda o özellik yok. Ayrı bir uygulama indirip(barcod scanner vs) okutuyorsunuz.


  • kitik  (10.07.19 08:53:44) 
Androidlerde firmalar kendi kamera uygulamalarını sundukları için belirsiz bir durum bu.

Google uygulamasının ama var böyle bir yeteneği
  • atom karincanin torunu  (10.07.19 09:19:48) 
vay arkadaş, bu durumda android ios'un gerisinde nasıl kalır ya? çok zor mu acaba bunu implemente etmek? bunu yapan appler de hep beleş küçücük boyutlu applerdi ben android kullanırken, hiç yapamıyorsan bir tanesini satın alıp kameraya entegre etmek ne kadar zor olabilir ki? (bilmeden konuşmak)

üzücü ama gerçekten, yapıldığını bildiğim halde bu özelliği görememek çok üzücü... bir sürü proje de böyle böyle rağbet görmüyor... suçlsu google!
  • loveinaflipbook  (10.07.19 09:19:50) 
@atom karincanin torunu, google uygulaması derken "google camera" appi mi?


  • loveinaflipbook  (10.07.19 09:20:29) 
problem androidle alakali degil. android bunu destekliyor. camera app'inin bunu destekleyip desteklememesi custom android'i hazirlayan telefon sirketlerinin elinde. bir iki onceki surume kadar xiaomi camera app'i desteklemiyordu. kendi qr scanner'ini kullanmaniz gerekiyordu. ama updateten sonra kamera da artik qr kodlari taniyor ekstra bir app acmaniza gerek kalmadan.

yani android ios arasindaki bir olaydan ziyade kimin androidi oldugu onemli.
  • tanaka  (10.07.19 09:47:30) 
@tanaka, ya tamam ama hepsinin temel aldığı bir android baz sürümü var; çıplak sürüm dediğimiz. bunun üstüne kendi geliştirmelerini yapıyorlar. isteyen kendi kamera appini yapıyor, google camerayı devredışı bırakıyor vs. ama yani google camera bunu destekliyorsa bir feyz alın, desteklemiyorsa da bir şekilde bu özelliği artık dahil edin ne bileyim. günümüzde çok yayıldı artık QR kodlar, ayıptır :\


  • loveinaflipbook  (10.07.19 10:02:33) 
xiaomi de application var ama kendi kamerası da qr koda tutunca okuyor


  • pislick0  (10.07.19 10:39:01) 
@loveinaflipbook kesinlikle katiliyorum. ustelik qr kod boylesine kullanilan bir seyken. stock kamera'nin qr okumamasi bence sacmalik. bunun yillar once norm olmasi gerekirdi diye dusunuyorum.


  • tanaka  (10.07.19 17:22:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.