[]

Abd'li beyazların zenciler hakkındaki düşünceleri

Bizzat abd'li birinden duymuş olan var mı? Gördüğüm suçların nereseyse tamamını zenciler işliyor. Ne düşünüyorlar?

Renkler arası gruplaşma hakkında bir fikriniz var mı orada bir süre yaşayanlara soruyorum?


 
Gençler arasında herhangi bir dışlamaya, önyargıya çok şahit olmadım.hatta çalıştığım yerde siyahi genç bi kadın var.patron ve diğer çalışanlar tarafından çok sevilen birisi.ama evet siyahilerin suç işleme oranı çok yüksek.daha önce akşam sokak ortasında siyahi bir adam bıçak çekmişti bize.o olaydan sonra ister istemez bir korku oluştu.biraz daha temkinli yaklaşıyorum ben.


  • astrid  (10.07.19 03:47:00 ~ 03:47:45) 
Biz hewallere nasıl bakıyorsak onlar da zengilere öyle bakıyor.


  • Elduinnnn  (10.07.19 03:50:54) 
cevap olmayacak ama dear white people diye bir dizi var izleme listemde, siyahlara karşı ırkçı klişeleri işliyor.


  • kaset  (10.07.19 04:49:14) 
ABD'de ırkçılık öyle büyük bir ayıp haline gelmiş ki inmsanlar 'ırkçı' damgası yememek için gerçek düşüncelerini zaten gizliyor. Ama zaten gizlemeseler dahi ortak bir görüş olması mümkün değil. Jimmy Kimmel'ın bir sokak röportajı var YouTube'da, spiker beyaz insanlara "Hiç siyahi arkadaşın var mı?" diye soruyor. Kimisi hayır hiç yok diyor, kimisi de erkek arkadaşının siyah olduğunu söylüyor. Tabii buradan ırkçılık çıkartmak mümkün değil ama Siyahi popülasyonu oldukça fazla olan bir ülkede "Hiç siyahi arkadaşım yok." durumunda ben az da olsa kasıt ararım. Bu arada benzer durum tersi için de geçerli. Bir siyahi adama da beyaz arkadaşın var mı diye sorduklarında o da hiç yok diyor. Aynı durum burada da geçerli.


  • himmet dayi  (10.07.19 07:35:21) 
renk gruplasmasi yok. avrupa kadar yok en azindan. eger ciddi irkci degilse irka indirgeyip konusmuyor kimse. dusuk gelirli, cahil veya sorunlu vb deniyor. cunku ayni sekilde sorun cikaran beyazlar da mevcut.

avrupada ise direkt deri rengin veya milliyetin ile konusulursun.
  • eindaclub  (10.07.19 08:45:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.