[]

Araba arızası

moralim bozuldu ya.

2006 model citroen arabam bugün yolda giderken bir anda bozuldu.
önce araba hafif titrer gibi oldu, ardından bastığım gazı almamaya başladı. egzos emisyon ışığı yanmaya başladı. ileride sağa çekip motoru kapattım. emniyet şeridine girdim.

neyse.
sonra tekrar çalıştırmayı denedim, hayvan gibi titredikten kısa bir süre sonra motor k endi kendine durdu. 3-4 kez daha denedim bana mısın demedi. (tekrar çalıştırıp park modundayken gaza yüklenip deviri yükselttiğimde ise motor kapanmadı bu kez. düşük devirde kapanıyor sanırım)

neyse çekici mekici trilyon tane şeyle uğraşıp servise bıraktım. adam sabah bakacak.
ama içime çok oturdu, büyük bir arızaysa cidden ekonomik olarak bitik durumdayım. direkt biterim.

ne olabilir bu arıza ya, başına gelen eden var mı?
otomatik vites araba bu arada.

inanılmaz m oralim bozuldu tarif edemiyorum.

 
basit bir müşür arızası da olabilir.


  • ergenpezeveng  (09.07.19 22:40:56) 
krank sensoru arızası gibi 200-300 liralık bişey de çıkabilir.


  • orpheus  (09.07.19 22:46:28 ~ 22:46:42) 
dizelse partikül filtresi sorunu gibi geldi bana.


  • c1b2k3  (09.07.19 22:51:39) 
Daha önce (arıza gününden önce) hiç egsoz emisyon ışığı yanmadıysa sorun çok büyük ihtimal yakıt kaynaklı/depo pisliği kaynaklıdır. Eğer yakıt kaynaklı değilse onlarca farklı sebep olabilir. Egr valf arızası, manifolttan motorun hava alması,hava debisi sensör arızası, pislikten dolayı enjektör tıkanıklığı vs vs.

2006 model aracınız c4-c5-c6 ise bilgisayara bağlanınca nokta atışı hata kodunu verir.
  • krtkartal  (10.07.19 00:13:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.