[]

öğle 3, gece 11 intermittent fasting?

için uygun mu? sabah 8-8:30 gibi uyanıyorum. akşam bir şeyler atıştırmamak zor oluyor (sağlıklı beslenme içerisinde). sabah 15'e kadar yemesem de hiç fark etmiyorum bile. 15-23 arası iyi mi? 00 gibi uyuyorum.




 
15-22 yapmıştım uzunca süre, sorun yok uygun gayet. Kahvaltıyı da pas geçmek çok iyi. Yalnız insülin direnci ve karaciğer yağlanması varsa IF yerine klasik ara öğünlü diyet daha iyi geliyor diye okumuştum. fitekran'da da öyle yazıyordu. "Uzun açlık periyotları ile normal öğün düzeni arasında karaciğer yağlanmasını geriletme yönünden minimal bir fark görülmekte. Bu sebeple her zaman tavsiye ettiğim uzun açlık periyotlarını karaciğer yağlanmasının tedavisinde bir sıra geriye atıyorum."


  • FAtE  (09.07.19 15:11:20) 
ya ben if yaparsam da gün içinde sürekli atıştırıyorum zaten, bir öğünde çok yiyemiyorum çünkü. çok çok az yiyip çabuk acıkan biriyim. 15-23 arasıjnda yiyip günde 2 öğün +2-3 ara öğün yapsam?


  • xvyz  (09.07.19 15:16:26) 
ara öğün yapacaksan if olmaz ki.

yediğin zaman diliminde minimum karbonhidrat tüketmeye çalış. karbonhidrat yersen çok acıkırsın. ayrıca yatmadan minimum 4 saat öncesine kadar da bir şey yememen lazım.

bence 12-6 arası yemek en mantıklısı if için. ben şahsen 12.30'da bir öğle yemeği yiyorum, bir daha bir şey yemiyorum. ama çok acıkırsan 6'ya kadar bir şeyler atıştırabilirsin. 6'dan sonra ise yeme bence.
  • istanbul kanatlarimin altinda  (09.07.19 15:38:02) 
IF'de de ara öğün yapılabilir yanlış bilgi olmuş. Siz minimum 14-16 saat açlık periyodunu oturtun. Tokluk periyodunda isterseniz 10 öğün yapın isterseniz 2 öğün. Yemek yeme aralığında kaç defa yediğinizin bir önemi yok.


  • FAtE  (09.07.19 17:19:05) 
hmm ben yanlış anlamışım. duyuru sahibi aç kalması gereken saatlerde bişeyler atıştırıyor diye düşündüm. yoksa tabiki @fate e katılıyorum


  • istanbul kanatlarimin altinda  (09.07.19 19:03:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.