[]

yeni bilgisayar kurmak/toplamak

selamlar bilgisayar guruları,

yeni bir bilgisayar kurmayı düşünüyorum ve çoğunlukla oyun oynamak için çünkü video editing tarzı şeyler için başka bilgisayarım var asıl amaç oyunlara yönelik bir şey kurmak.

şöyle motherboard olarak ne almalı mesela? msi veya asuslar şu an sanırım piyasada bayağı iyi şeyler yapıyorlar. bütçeye de biraz uygun olsun mesela;

MSI MPG z390 pro carbon nasıl bir şey?

işlemci olarak i9'a gerek olduğunu düşünmüyorum. i7 alayım geçerim.

ekran kartı olarak gtx 1070/1080 falan idare eder mi yoksa daha da yükseltmeye gerek var mı? bir de ekran kartını ikinci el alma konusunda ne düşünüyorsunuz? zira bir sürü mining için alınan ekran kartları şu an satılıyor ucuz fiyatlara.

ram olarak da 32 yerlerştirir geçerim.

benim için asıl önemli olanlar şu noktada motherboardlar konusunda 0 bilgi var o yüzden neye yönelmek lazım. intel işlemci için istiyorum. amdler antipatik geliyor. eğer daha iyi diyorsanız onları da düşünelim.

 
bende şu an i7 işlemci var. gtx1060 ekran kartı var. 12gb ram var. full hd için memnunum. gayet yeterli.

ben normalde xbox one x ile oyun oynuyorum ama çalıştığım şirketten bunu hediye olarak verdiler. sembolik bir ücret karşılığı aldım. bedava sayılır. o yüzden de elimde böyle bi şey oldu. haa 256gb da ssd takılı ayrıca.

kendi bilgisayarımdan örnek verdim. full hd için memnunum şu anda.
  • ergenpezeveng  (09.07.19 15:21:48) 
AMD'ler eski antipatikligini kaybetti, yeni nesil Ryzen islemcileri Inteller ile basabas gidiyor, goz atmanizi oneririm. Mesela Ryzen 5 2600 ya da Ryzen 7 2700 cok iyi islemciler. Gecen hafta 3000 serisi de piyasaya suruldu, onlar arasindan 3600 ve 3700'e bakabilirisiniz.

3000 serisi ryzenler hem fiyat hem performans bakimindan Inteli kiyasla daha onde. cpu.userbenchmark.com mesela buradan i7 9700k ve Ryzen 7 3700x kiyaslamasina bakabilirsiniz. Oyun performansi basbasa iken, birden cok cekirdek kullanan render/editing gibi islerde AMD daha da once, ustelik fiyati da epey ucuz intele kiyasla.

Ayrica bilgisayarda video editing yapmayacaksaniz 32 gb RAM de overkill, 16 fazlasiyla yeterli oyun bilgisayarlari icin.

linustechtips.com Bu linkten de anakartlar hakkinda genel bir fikir sahibi olabilirsiniz.
  • Haldamir  (09.07.19 17:59:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.