[]

Facebook’a dair

Arkadaşlar merhaba. Bilerek ve isteyerek sosyal medya cahilliğini tercih etmiş bir insanım. Whatsapp hariç uygulama kullanmıyorum. Sekiz sene önce dondurduğum face hesabımı ‘sadece’ insanların bana ulaşabilmesi için tekrar açtım. Bu durumu arkadaşlarıma duyurmak istiyorum. ‘facebook hesabım artık aktif, benimle buradan iletişime geçebilirsiniz’ gibi birşey paylaşmayı düşünüyorum.(turkce ve ingilizce) Bu cümle dogru olur mu? Sosyal medyada nasil bir dil kullaniliyor, insanlar ne amacla kullaniliyor pek bilmedigimden komik duruma da dusmek istemiyorum. Derdim senelerdir gorusemedigim arkadaslarimin benim facebookumun acik oldugunu görüp ulasmak istediklerinde bana yazmalari.(baska bir paylasim olmayacak, foto vs gibi. Facebooku messenger haricinde Kullanmayacagim) Umarim meramımı anlatabilmisimdir. Soru gereksiz gelebilir ama sanal iletisim konusunda bilgisiz bir insanin gercekten sizin tavsiyelerinize ihtiyaci var. Bos gecmeyin. Teşekkürler.




 
sizden başka facebook kullanan kalmadığı için pek işe yaramayacak bir eylem planı o yüzden kendinizi çok germeyin, selam geri geldim yazın gönderin


  • vladimirdökümov  (09.07.19 14:34:49) 
bir tane öyesine fotoğraf koyun, kullanan herkesin timeline'ına düşer zaten.
oradan insanlar anlarlar tekrar kullanmaya başladığınızı. hatta şöyle bir bildirim bile gider muhtemelen bir çok insana;
"hepbiarayisicinde uzun bir zamandan sonra bir şeyler paylaştı"
  • teritori  (09.07.19 14:39:02) 
rehberi eklersen zaten önerilerde çıkarsın. onun haricinde sende tanıdıklarını gördükçe eklersin. bir iki fotoğraf vs eklersen daha iyi olur.


  • scudman1  (09.07.19 15:14:39) 
100 ve üzeri yaştaysanız arkadaşlarınızla iletişime facebook üzerinden devam edebilirsiniz. 100 yaş altı artık facebook kullanmıyor, 50 yaş altı ise instagram/twitter üzerinden erişilebilir durumda.


  • insan kaynakcisi  (09.07.19 15:36:02) 
teritori ve scudman1 +1 Bir şey yazmanıza gerek yok bence.

Ek olarak, artistliklere bakın yahu! Sanki Facebook, erken tunç döneminde ortaya çıkmış gibi bir yaklaşım garip oluyor. Ayrıca Facebook bizi dinliyor deyip İnstagram'a geçmek abuk. İnstagram'ın sahibi Facebook zaten. Dinliyorsa, diğer kulağıyla dinliyor en fazla.
  • windowsguvenlikduvari  (09.07.19 15:42:55 ~ 15:43:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.