[]

yakıt sarfiyatı hesaplama

yaklaşık 1 saat dur kalk yapılan bir trafikte, 1.6 dizel, manuel (2017 ford focus) araç kaç litre benzin yakar?

not: yolun 1/3'ü rampa.

edit: 1 saat dur kalk dediğim trafik bildiğin dur kalk. toplamda katedilen mesafe 4 km filan :)

 
Bunu hesaplamak çok zor bence. Aracın şehir içi katalog değeri 5.1 litre. Sürekli dur-kalk bir trafikte ortalama değerin şehir içi değerinden 1-2 litre civarı fazla olacağını düşünüyorum. Kışın 1 litre daha ekleyebiliriz. Bunlar tabiki araba kullanan bir insanın kendi arabalarındaki gözlemleriyle poposundan uydurduğu değerler.


  • Abdurrahman  (09.07.19 13:37:01 ~ 13:38:07) 
katolog 5.1 denmış. şehiriçi trafik ile bu 7-8 olur, ayrıca rampa da var +2 de bunu ekleyelim. 10 lt eder, bu 100km değeri. 1 saatte 40 km gidilse max 5 lt yakar diyorum. fena sallamış olabilirim.

bunun kesin cevabı için yola çıkmadan depoyu fulleyip km sayacı sıfırlamak sonra yol bitiminde tekrar fulleyip harcanan yakıtı hesaplayabilirsiniz.
  • surprise  (09.07.19 13:47:40 ~ 13:47:54) 
kesin hesabı zor. aynı yolu farklı günlerde aynı şekilde gitseniz bile farklı tüketim tabloları ortaya çıkabilir. hassas hesap mümkün değil pek. yuvarlak hesap yapılabilir o da size kalmış. aynı model araba ile farklı tablolar çıkması yine çok olası.


  • ergenpezeveng  (09.07.19 13:52:26) 
1500km kadar kullandığımda ortalama yakıt sarfiyatı 6.4lt/100km civarındaydı. 1saatte 60km gittiğini varsayarsak, ortalama tüketimin de 8lt civarında olsa. yaklaşık 5 litre civarı yakmışsındır.


  • kimlanbu  (09.07.19 15:18:43 ~ 15:18:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.