[]

para mı biriktireyim yoksa ev, araba mı alayım?

istanbul’da özel sektörde çalışıyorum. aylık maaş + yan gelir/prim elime ortalama 4500-5000 tl geçiyor. ailemle birlikte rahat bir şekilde yaşadığım için kira derdi falan yok ama tabi ki eve aylık 700 tl kadar destek veriyorum faturalar vs. sizce ben ne yapmalıyım? yaş 30 odu, bekarım. evlilik vs ufukta görünmüyor. yurtdışı falan kaçıp gitmeyi çok istiyorum ama nerden yola çıkacağımı bilmiyorum. sigara, alkol yok. zaten asosyal biriyim.




 
para biriktirmek iyidir. döviz, altın vs bir enstrüman belirle ve yatırım yap.


  • ozdek  (09.07.19 00:12:51) 
$a devam


  • vladimirdökümov  (09.07.19 00:14:00) 
yatırım değil ama yaşamak için bir eve ihtiyacın olacak. birikim yapmaya devam et. bi yandan da piyasayı kolla uygun bi şey buldun mu al gitsin. belli bi yaştan sonra aile ile yaşamak zor olacak.


  • ergenpezeveng  (09.07.19 00:30:26) 
evet, tabi ki evlilik olsa da olmasa da elbette maksimum 5 yıl daha bu şekilde devam ederim. sonrasında ayrı ev şart.


  • everythingok  (09.07.19 00:36:37) 
dostum sen 30 bine ufak bi heçbek al. 30 olmuşun yani evin önünde araba dursun bi zahmet. ama ev alma. para biriktir 3-4 yıl süreyle mümkünse. %40 altın %40 dolar %20 tl mevduat.


  • tabii lan manyak mısın  (09.07.19 06:58:01) 
sosyallesmeni saglayacaksa araba dusunebilirsin. onun disinda bastan ayaga masraf araba almak.

birikmisini arttirip, cok az krediyle ev almak mantikli olabilir.
  • brkylmz  (09.07.19 09:02:26 ~ 09:02:39) 
altın-döviz-vaadeli gibi opsiyonlarla paran erimeden biriktirmeye devam et. bir yandan da araba araştır. acele etme içine sinen uygun bir araba bulduğunda yapıştır. ilerde ev alacağın zaman da arabayı satarsın.


  • axl  (09.07.19 09:06:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.