[]

Görünürde sakıncası olmayan ama etik olmayan bir davranış

Örneği verebilir misiniz?
Benim aklıma sadece ailece görüşen bekar bir erkekle evli bir kadının bir ortamda yalnız kalması geldi. Yani görünüşte sakıncası yok ama etik olarak yanlış bir hareket.



 
  • paudi  (08.07.19 23:32:58) 
Hangi etik üstadım? Dinlerin ortaya koyduğu etik mi, yoksa çağdaş medeniyet etiği mi? Bir erkeğin bir kadınla yalnız kalması, örneğin, ne sakıncalıdır ne de etik dışıdır benim etik anlayışımda.


  • sekersiz turk kahvesi  (08.07.19 23:52:58) 
karşı cins arkadaşın evinde kalmak. aslında bir sakıncası yok ama bir sürü insana göre çok yanlış


  • senolll  (08.07.19 23:59:06) 
bir kamu görevlisinin şüpheli birinin elini sıkması.
ne var bunda değil mi? fotoğrafını çekerlerse görevden alıyorlar.

  • ozdek  (09.07.19 01:02:50) 
etiği ahlakla karıştırmayınız efendim, sizin için gayri ahlaki olabilir fakat etik bilimi iki kişinin aynı evde kalmasıyla ilgilenmez. bana göre de doğaya en çok zarar veren firmaların sempati kazanmak amacıyla sağa sola milyonlar akıtması. görünüşte elbette sakıncası yok fakat düzenin devamını sürdürür nitelikte olduğu için etik değil. www.youtube.com


  • olaylar olaylar  (09.07.19 01:09:03) 
yurt dışında çalıştırmak için işçi götürüyorum. yaklaşık 200 kişi.

adamlara uzun süreli çalışabileceği iş bulmuş oluyorum. ve iyi maaş alıyorlar dolar üzerinden.
ayrıca şirkete kalifiye eleman bulmuş oluyorum ve güvenilir işçi aramasına gerek kalmıyor. her iki taraf için de faydalı bir durum.

ben burada her işçiye desem ki bana 1000 dolar verin iş bulduğum için, (maaşının üçte biri sadece) hepsi verir. 200 bin dolar yapar.

yapıyor muyum? hayır, etik değil.
  • tom creo  (09.07.19 07:07:09) 
Kaza yapan karpuz yüklü kamyondan dökülen karpuzları toplamak


  • Melange  (09.07.19 07:54:00) 
etik nedir bilmiyorsun. etikle ahlak ya da toplumsal kabullerin alakasi yok.


  • alperz  (09.07.19 10:10:43) 
Etik ile ahlak farkli seyler oldugu dogru olmakla birlikte birbirinden bagimsiz seyler degil, bilakis aralarinda organik bag olan seyler.


  • stavro  (09.07.19 12:21:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.