[]

excell, grafik

arkadaşlar excelde çizdiğim bir grafiğin eğrisinin altında kalan alanı nasıl bulabilirim? x-y ekseninde dalga şeklinde bir grafik.
verilerde var elimde.

bir de mesela grafik ismi, eksenler falan grafik üzerinden yazılabiliyor ya onu bir hücreye yazsam da grafikteki yerinde çıksa, var mı böyle birşey?

teşekkürler

 
elinde formül varsa integralini alabilirsin.

elinde formül yoksa x ve y olarak bölebildiğin kadar küçük anlamlı yamuklara böler alanlarını toplarsın. dilim dilim bölmekten bahsediyorum. x ve y leri excel de yazarsan alanlarını hesaplamak çocuk işi. yine de emin değilseniz yamuk alanı diye aratın :=)

evet nümerik analizciyim.
  • ozdek  (09.07.19 00:27:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.