[]

Chicago Stilinde Metin İçi Referans Sorunu

Her yere baktım ama bu sorunun cevabını bulamadım.

Şimdi, diyelim ki Siyah Masa adında bir dergimiz var ve bu dergide yazarı belli makalelerin yanı sıra Siyah Masa imzasıyla da makaleler yayınlanıyor.

Normalde tek bir yıla ait, tek bir makale verecek olsam, (Siyah Masa 1980, 5) diyebilirdim. Ancak sorun şu ki 1980 senesinden, Siyah Masa imzasıyla yazılmış bir kaç makaleden bahsediyorum. Doğal olarak hepsi birbirine karışıyor.

(Siyah Masa 12 Eylül 1980, 5), (Siyah Masa 1 Mayıs 1980, 9) şeklinde tam tarih vererek bu karışıklığı engellesem kabul edilir mi?

Yoksa direkt makale başlıklarıyla mı referans vermeliyim? (Darbe Oldu 1980, 5) ve (Bayramınız Kutlu Olsun 1980, 9) şeklinde?

 
How to Cite Print Magazines in Chicago Style
In the footnotes and endnotes:
12. First name Last name, "Article Title," Magazine Title,

In the bibliography:
Last name, First name. "Article Title." Magazine Title,

Example of Chicago Citation for Print Magazines
In the footnotes and endnotes:
George J. Church, "Sunny Mood at Midsummer," Time,

In the bibliography:
Church, George J. "Sunny Mood at Midsummer" Time,
  • ozdek  (09.07.19 01:08:06) 
The complete date of the magazine article should be written in the “month day, year” format. The publication date may consist of a complete date (January 1, 2009), a period that spans multiple months (March – April 2009), or simply a month and year (February 2009). Give whatever publication date information is available. End the citation with a period.

Smith, John, and Jane Doe. “Obama inaugurated as President.” Time, January – February 2009.

If the article was published online, include the web address of the article, and then place the word “accessed” and the date on which you accessed the website (written in the format of “month day, year”) in parentheses. Conclude the citation with a period after the parentheses. For an article found in a database, cite it the same way you would an article published online: place the database URL in place of the website URL and cite the date on which you accessed the article.

Smith, John. “Obama inaugurated as President.” Time, January 21, 2009. www.time.com (accessed February 21, 2009).

Smith, John. “Obama inaugurated as President.” Time, January 21, 2009. www.lexisnexis.com (accessed February 21, 2009).
  • ozdek  (09.07.19 01:09:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.