[]

Kafein sorusu - içerdiği kafeine göre sıralayalım

Aşağıdaki içecekleri, içerdikleri kafein oranına göre en fazla içerenden en az içerene doğru sıralayabilir misiniz? (veya en azdan en fazlaya)

- Normal demleme çay (çok açık olmayan)

- Ice tea

- Hazır instant/granül kahve - Gold (klasik olana göre belki daha azdır?)

- Kola

edit: Yaptıgınız sıralamayı fazladan aza veya azdan fazlaya diye belirtebilirseniz sevinirim. Kolayı unutup sonradan ekledim.

 
Aynı miktar için konuşursan bence
1) Ice Tea
2) Demleme çay
3) Kahve
  • burfak  (08.07.19 19:31:37) 
Neye göre sıraladıgınızı da belirtirseniz sevinirim. Sizinki en azdan en fazlaya göre sanki?


  • cymbelina  (08.07.19 19:34:05) 
demleme,
ice tea (boya ve aroma sadece çünkü. ama sırf katkı maddesi olarak kafein eklemiş olabilirler; suni çay effect)
granül kahve (bu da aynı şekilde boya ve aroma)
  • jimjim  (08.07.19 19:39:03) 
Şu yardımcı olabilir belki: energydrink-tr.redbull.com

Şu dikkat çekmek isterim ki: redbulldaki kafein miktarını litre üzerinden belirtiyo. Yani diğerlerine göre oldukça az kafein içeriyor
  • (s)AINT  (08.07.19 21:16:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.