[]

Veterinerin IBAN'ına para yollandığı halde gelmedi demesi

Bir sokak kedisi var. Kör ve bir çok hastalıklı bir halde atılmış parka, bulduk. Tedavisine başladık. Etilerde, ismini şu an vermeyeceğim - ilerde verebilirim ve özelden isteyenlere verebilirim- bir veterinere götürdük ilk başta.

Bayağı pahalı bir yer. Bir ultrason, bir röntgen, serum filan 1300 lirayı buldu.

Nİye oraya götürdük, şu an pek açıklayamayacağım şeylerden. Ve önemi de yok şu an.

Daha sonra başka veterinere geçtik çünkü tavırları da kötüydü. Kediyi düşünen bir halleri yoktu.

1300 lira borcu ödemedik bir kaç binden kalan.. 1 ay içinde ödeyeceğiz dedik. Klinik IBANı paylaşıp destek istedik ilanlar açarak.

Bu arada yaptık diyorum da bunları yapan hep arkadaşım, ben yardımcı oldum sadece. Ve o IBANA 100 200 lira para da attım. Arkadaşım aramış veterineri ve para gelmedi demişler ben bu parayı attıktan sonra mesela.

Açıklamaya ise yazmıştım kedi ismini ve arkadaşımın ismini.Yani dolandırıcılık.

Klinik IBANı paylaşıp destek istemek ya da borcu 1 ay sonra ödemek yasalar karşısında ne kadar geçerli olur bilmiyorum ama "gelmedi" diyen bu veterinere yasal olarak bir şey yapılabileceğini sanmıyorum. Sadece paragöz olduklarını ifşa etmek istiyorum. NE gibi sıkıntılar yaşayabilirim? TÜm belgeler, dekontlar elimizde zaten parayı attığıma dair ve kalan borca dair.


Düzenleme ve ekleme: Bu borç arkadaşımın üstüne. Gİdip kendi ismimi yazdırıp üzerime alabilir miyim? Çünkü arkadaşım illa ödeyeceğim diyor, gurur yapmış. BÖyle veterinerlere bazı şeyler (kurallara uygun olmaz diye yazamıyorum, soru silinsin istemiyorum) farz olduğundan bunu yapmak istiyorum ama üstüme almam lazım borcu. Arkadaşımı ikna ettikten sonra.

Ne yapabilirim bu konuda, arkadaşımdan habersiz gitsem, üstüme alsam , göstermelik kartvizit bıraksam 100 lira ödesem, daha sonra ödeyemesem ilerde yine onu rahatsız ederler bence.

 
Benim anlamadığım, banka kayıtlarında açıkça yollanmış olduğu kayıtlıysa neye güvenerek gelmedi diyebiliyor?


  • adwokat  (08.07.19 17:40:47) 
para transflerlerinde eft yapılırken gönderilen kişinin/firmanın adı hatalı yazılıp paranın geri döndüğü çok oluyor. Belki de doğru söylüyor olabilir.


  • onikionikibinonalti  (08.07.19 17:45:56) 
gelmedi diyorlarsa size o günün hesap dökümünü göndersinler?
bize göstermediginiz takdirde borcu ödemiyoruz deyin.
para almak icin gösterirler belki?
bu arada para bazen takili kalabiliyor bankayla da bir görüsüp takip edin belki gercekten eft'de sorun olmustur.
  • kaputt  (08.07.19 17:47:24) 
1 hafta oldu. İmkan yok. Ve zaten adı çıktı veterinerin iban yazdıktan sonra. Çıkmazdı hatalı olsa. Şubesi vs çıktı.


  • CursedChico  (08.07.19 17:49:44) 
"gel beraber subeye gidip bakalim bi, hata olmussa orda takdim edeyim"


  • brkylmz  (08.07.19 17:53:41) 
Zaten borç 1300 lira. 100 200 lira gelmiş olsa da bir şey değişmeyecek. SAdece bu olaydan yürümek istiyorum. Böyle bir şey demelerini nasıl avantaja dönüştürürüm tarzı. Yasal olarak bazı açıklar belki bulabilirim gibi.


  • CursedChico  (08.07.19 18:03:00) 
Demelerini avantaja nasıl dönüştüreceksiniz ki? O an evet gelmiş biz yanılmışız dese, e borcun geri kalanını ödemediler dese klinik sahibi ne diyebileceksiniz?

Adam mesela kirayı ödemiyor. Sonra parça parça yatırıyor (50 tl 100 tl falan) mahkemede yırtıyor herhangi dava parası veya ekstra ödemekten. En fazla bu tip şeylerden yırtarsınız, o borç baki kalır
  • neysene  (08.07.19 19:47:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.