[]

Formula 1. Buradaki espri tam olarak nedir?

twitter.com


Formula 1'den hiç anlamayan biri olarak, şuradaki espriyi bir sebepten anlamam gerekiyor. Yarıştaki tartışmaları ve olayı biliyorum. Paylaşım metnini anlamadım.


Engine Mode 11 nedir?
VTEC ne alaka?
Neden herkes "Honda kendiyle dalga geçiyor :)" demiş.

 
araba forumlarında vtec just kicked in yo ! diye geyik olmuş bir espriyi honda bu geçiş için kullanmış

vtec motor hondanın sıradan araçlarında kullanmayı sevdiği bir motor, ekşisözlükteki volkswagen in tok kapı sesi gibi vtec üzerinden dönen böyle bir geyik var
  • freebird5406_2  (08.07.19 11:52:26 ~ 11:59:48) 
Açıkçası çok bariz bir espri yok ya da ben de pek anlamadım.

Engine Mode 11'in genel bir tanımı yok. Ama muhtemelen bunun Red Bull'daki karşılığı 'Overtaking Mode' olabilir. Bu modda da muhtemelen yakıt kullanımı maksimum ve ERS kullanımı maksimum seviyededir. Böylece tek tur için çok yüksek performans alıp geçişi yaptıktan sonra tekrar eski moda dönersiniz.

VTEC ne alaka cidden bilmiyorum. Ama F1'deki Honda motorları VTEC teknolojisine sahip olabilir. Bu da motora giden yakıtın elektrobnik kontrolü demek oluyor zaten.

"Honda kendiyle dalga geçiyor" diyenleri göremedim, çok da detaylı bakmadım ama Honda çok uzun bir aradan sonra F1'de bir galibiyet almış oldu. bu tweet ona ithafen tabii ki.
  • himmet dayi  (08.07.19 11:52:41 ~ 11:53:00) 
Geçtiğimiz hafta honda motorlu redbull f1 aracı avusturyada birinciliği aldı. Bunu yaparken rakiplerini birer birer geçti. Bu Honda motorlu bir araç için uzun yıllar sonra gelen bir başarı.

Yalnız yarışta şöyle bi'şey oldu. Honda motorlu Redbull aracı 1. sırayı almak için ferrari aracını geçerken temas ederek, tabiri uygunsa viraj dışına iterek geçti. Yani twitteki "kick" göndermesi buradan geliyor.

"Vtec" ise honda'ya özgü bir motor teknolojisi. Özetle aracın anlık hızlanmasını sağlıyor. bu twit'i komik yapan bu. Çünkü bu teknoloji binek arabalarda olan bir teknoloji. Formula 1 araçlarında yok.

"Engine mod" ise formula 1 araçlarında pilotların sürüş esnasında direksiyondan seçim yaparak motor güç ayarlarını değiştirmeye yarayan bir şey. Burada emin olmamakla birlikte mod 11 diye bi'şey yok. galiba 10 mod var. 11. modda "Allah ne verdiyse" modu gibi düşünmek lazım.
  • khan shabbir  (08.07.19 12:09:45 ~ 12:13:11) 
bir ara güç kaybı yaşadı sanırım hamiltonun arkasındayken verstappen. fail3 fail 03 diye radyo mesajı geçti. mode 11e aldı nitro basmış gibi 1. oldu sonra.


  • bahoho  (08.07.19 12:30:18) 
verstappen startta mal gibi arabayı kaldıramayıp epey geriye düştü. herkes bunu geçti gitti. o sırada fail fail falan dediler.

sonra pit stop stratejisi olsun, nefis yarışması olsun, üçüncülüğe kadar çıktı. üçüncüyken de yanlış hatırlamıyorsam telsizden "daha fazla güç oluşturan bir motor modu seçebilirsin" diye talimat geldi. engine mode 11 dedikleri o olabilir.

sonra amca modu değiştirince ikinciliğe yükselip leclerc'in dibine yabıştı. 1-2 denemede başaramadı, sonra da virajı içeriden alıp arabayı da hafif dışarı savurtturarak yanındaki leclerc'i dışarı iteleyip geçti, linkte de görülüyor.

ben de esprilik bir şey göremedim. honda'cılar coşmuş sadece.

ulan o leclerc değil de vettel olaydı yalnız bu sefer büyük olay çıkardı ha.
  • kibritsuyu  (08.07.19 13:54:54) 
5000 devirden sonra vtec oluyor

www.youtube.com
  • Fodera  (08.07.19 14:51:55) 
@Fodera, Formula 1'de de mi?


  • sarper361  (08.07.19 15:25:47) 
formüla1 i bilmem vtec budur, türk apaçiler arasında vtecli arabalar net olarak bilinir, eğer apaçi yarışı yapılacaksa senin aracın vtec değilse hiç bulaşmazsın. o yüzden sanırım dünya apaçilerinde de honda denince akla vtec geliyor. ben vteci göstermek istedim; hem de bildiğimiz arabaların birinde o kadar.


  • Fodera  (08.07.19 15:27:04 ~ 15:27:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.