[]

mevzuu mu mevzusu mu? buyrun tartismaya.

arap olmadigimiz ve guzel turkcemizde mevzu kelimesini istedigimiz gibi sekillendirebilecegimiz icin ben mevzusu diyorum. demeyenler utansin.

smart ass'lere not: ayasofya camii de demiyorum evet, camisi diyorum. organize sanayii hic demiyorum, hayatimda organize sanayii dedigim bi an simdiye dek olmadi, simdiden sonra da olmaz bence.

turkceyi savunuyosun ama ingilizce kelime kullandin diyen dumbuklere not: sanane.

 
mevzusu


  • otopsicocugu  (08.07.19 01:31:06) 
Gelişine kullanıyorum ben. Ağzımdan ikisinin de çıktığı vaki.


  • d max  (08.07.19 01:42:44) 
Mevzuu demenin mantığı sözcüğün Arapçasının son harfinin ayn harfi olması. Ayn harfi Arapçada sessiz harf sayılıyor. Fakat biz Arapça değil, Türkçe yazıyor ve konuşuyoruz. Ömer Asım Aksoy yönetiminde hazırlanan Ana Yazım Kılavuzu ve Dil Derneği de mevzusu, camisi vb. demekten yana zira bu Türkçe kurallarına uygun olan kullanımı. Bir de öbür türlü kullanım insanların aklını karıştırıyor. “Camiye gittim” yazacağıma “Camiiye gittim” yazan insanlar var. Ya da “Bu mevzuda ne düşünüyorsun?” yerine “Bu mevzuuda ne düşünüyorsun?” yazanlar... Dolayısıyla ben uzmanların da görüşlerine uyarak Türkçe kullanıma uygun olan mevzusu, camisi vb. kullanımları tercih ediyorum.


  • microfiction  (08.07.19 01:43:44) 
ayni sekilde “mensei bilmemneresi” cok karisiyor insanlarda. kelimenin koku mense. mensesi demek daha iyi.


  • alperz  (08.07.19 10:17:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.