[]

Emekli devlet erkanının korunmasi nasil oluyor?

Ornegin eski bakan cumali gergef diye biri olsun. Emekli oldu ve icisleri bakaniydi. Devlet buna surekli yaninda duracak 2 polis koruma verse ve bunlar sekizer saatten gorev yapsa 24 saatte 6 farkli polis demek. Eski bakan Cumali bey emekliligin ve kiyak maasin keyfini manisa'da suruyor diyelim. Bu kisi kayseri'ye bir hafta tatile gitse o 6 polis de mi onunla gidiyor? Bu emekli bakan kayseride kayinpederinde kalacak diyelim. O koruma polisleri 7/24 o evin disinda sogukta/sicakta mi duracak? Sivil koruma ekip aracinda mi kalacaklar?

Binlerce boyle emekli vekil, bakan vs varsa buna butce mi yeter yav? Bu em. bakan paris'e tatile gitse yaninda polisler de mi gidiyor?


 
hiç bakan tanıdığım yok. ama emniyet müdürü tanıdığım var dediklerinizin birebiri oluyor. beraber geziyolar.


  • a darkness coming  (07.07.19 23:17:47) 
benim tanıdığım biri var. hem şöförlüğünü hem korumalığını yapan sivil polis tarzı bir polis var. emekli maaşı veriyorlar giderlerini oradan karşılıyor.


  • mikahakkinen  (08.07.19 00:24:48) 
Ahmet Necdet Sezer'in bir tane koruması var bi kaç yıl önce görmüştüm. Emekli vekile yoktur sanıyorum. Bundan başka, emekli vali akrabamızın koruması yoktu mesela.


  • heidi'nin dedesi  (08.07.19 01:10:12) 
emekli vekilin koruması yok.
mevcut bakanların eşleri, çocuklarına tek tek ayrı araç tahsis ediliyor ve 2 polis (sivil)
birisi aracı kullanıyor, diğeri yanda oturuyor
  • tamamhosdiyonda  (08.07.19 02:24:14 ~ 02:24:32) 
Soyle oluyor. Doguda gorev yapan bazi generallere fln da koruma veriliyor. Mesela kayseriye gitti, kendi korumalari gitmiyor, kayseri emniyetinden koruma veriliyor. Aynen disarda arabada bekliyorlar. ama mesela abdullah gul kayseriye gidince kendi cekirdek koruma ekibiyle gidiyor. Koruma mudurleri oluyor onlar ve cekirdek ekip, gittigi sehrin emniyet mudurlugu de takviye sagliyor.


  • oscar  (08.07.19 09:37:57) 
işsizlik böyle böyle düşüyor işte


  • bir soru sorcam  (08.07.19 09:59:36) 
orgenerallerin boyle korumalari var ve ozel kuvvetten bir sekilde geri hizmete alinmis personelden olusuyor. onun disinda onemli gorevde bulunmus generallere de verilebiliyor, orn osman pamukoglu'nun da zorunlu olarak vardir diye tahmin ediyorum. 7/24 beraberler, tatile de beraber giderler. alisverisini vb de yaparlar. gecmiste yoktu boyle birsey ama suikastle birkac general olduruldukten sonra bu tur bir onlem alindi.

adam israfi olarak bakilabilir ancak gerekli.
  • eindaclub  (08.07.19 10:40:55) 
yurtiçinde yakın koruma verilir. genelde önemli bir kişi değilse, güvenlik riski yoksa iki koruma polisi verirler. beraber takılır. kapı önünde bırakılmaz, bakan evinin bir odası koruma polislerine tahsis edilir. ihtiyaç varsa kapı önüne klübe konur.

valiyi falan kimse fazla sallamaz, emniyet genel müdürlüğünden emekli bir kişi için de benzer prosedür uygulanır.

bakan, genel müdür, milletvekili, cumhurbaşkanı gibi unvanlar görev bittiğinde kaybedilmez, böyle yapılmazsa terör örgütlerine operasyon yapan içişleri bakanı 'lan emekli olunca götümü keserler mi' diye düşüneceği için yapılıyor. mesela emekli bir genelkurmay başkanı binbir yerden tehdit alabilir, korunması devlet geleneği açısından şarttır.

yurtdışında ciddi bir durum yoksa buradaki koruma götürülmez, konsolosluktan koruma istenir. ya konsolosluk verir, genelde de karşı devletin polisi kullanılır.
  • babilbaligi  (08.07.19 11:03:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.