[]

Ankaraya dilekcemiz

>>Ankara'daki nüfus ve vatandaşlık işleri genel müdürlüğüne 1 ay önce bir dilekçe yolladık. Dilekçe annanem ve dedemin vatandaşlığa (göçmenler) kabulleriyle ilgiliydi ve arşiv araştırması da gerektiriyordu.

>>Dilekçeyi annem PTT'den göndermiş,yalnız şöyle bir sıkıntı var. Annem "iadeli taahhütlü" göndermek istedigini söylemiş. Görevli ise takip nosu ile takip edecegimiz bir gönderi şeklinde göndermiş. Böylece takip edebilirsin demiş. Yani biz annemin dilekçeyi "iadeli taahhütlü' gönderebildiğinden şu aşamada emin bile değiliz.

>>Ben takip no ile baktığımda dilekçenin biri tarafından teslim alındığını gördüm sadece PTT'nin sitesinden ve bize haber kağıdı gelmedi.

Şu anda bizim dilekçeyi ne olduğunu ögrenebilcegim bir birim var mıdır? En azından işleme alındı ve süreç devam ediyor bile dense şu aşamada yeterli. Sonraki sorum da bu tür önemli dilekçelerde ilgili kurumun şu kadar sürede cevap vermesi gerekir gibi bir olay var mı? Ne yapsam ben ya nüfus genel müdürlüğünün bir çağrı merkezi filan var mıdır? Siz prosedürleri yanlış yapmışsınız, dilekçe takip no gibi bir bilgi elinizde olması lazımdı diyen var mı ya da? Biraz aydınlatılması istiyorum.

 
İadeli taahhütlüdur o.
Dilekçeniz teslim alınmış ama dilekçeye karşılık gelen evrak kabul numarasına ihtiyacınız var oradaki akıbetini bilmek için. En iyisi nüfus müdürlüğünü aramak. Mubtemelen evrak kayıt gibi bir bölümü vardır oradan bilgi alınabilir gibi geliyor.

  • kisa  (07.07.19 21:46:22) 
nvi'nin genel evrak servisini arayın. oradaki evrak kayıt memuru teslim alıp sisteme kaydetmiştir. nvi'de takip için o numaraya ihtiyacınız var. size haber kağıdı gelse bile onda evrak kayıt numarası yoktur. en iyi yöntem arayıp sormak.


  • helenart  (07.07.19 22:24:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.