[]

Arabayi degistirmeye deger mi? Capsli

2000 model corolla var.

i.hizliresim.com

i.hizliresim.com

8-9 aydir kullaniyorum. Benim degildi ama ben kullaniyordum. Cok sukur borcu harci yoluna koyunca araba benim oldu.

Arabanin ederi 30 bin tl. Arabanin konfor, surus keyfi, performansi, sorunsuzlugu, parasina gore "ye kurkum ye ulkesindeki" algisi, o seneye gore yol bilgisayarı, muazzam calisan kliması, airbag, otomatik camlar vs gibi donanımları vb ile tek cocuklu bir aile olan benim icin bicilmis kaftan.

Araba 330 binde, tüm agir bakımları yapili, sorun çıkarabilecek seyleri hep yapılmış durumda.

Birkaç eksisi var:
- 19 yasinda ve artik metal yorgunlugundan ciktigi zamanki güvenliği yoktur bence

- Silindir tup var ve hicbir avmye giremiyoruz. Cocuklu olunca avm onemli malesef.

- Akslardan ses geliyor.

- Km 330 bin. Yag yakma, duman atma ve performanssizlik yok, aksine asiri canli bir motor ama olasi bir komple motor yapimina dair masrafi kaldiramam. Endise ediyorum.

- seyir halinde ayagi gazdan cekince ve tekrar gaza basinca silkeliyor arac ve değil konforu bozmak, tamamen arabadan sogutuyor. Atesleme ile ilgili her ihtimal denendi düzelmedi. Bunla heraber isiklarda beklemelerde rolanti dusuklugi de var. Bu iki sorun bu araclarda kronik. Toyota forumlarinda herkes durumu kabullenmis. Ustam ise kronik ariza disindaki tum unsurlari denedik, geriye gercekten kroniklikten kaynakli olma ihtimali kaldi. Ancak motor acilip subaplar, segmanlar vs ile 4-5 sene bu sorunu yasamadan binebilirsin de bu masrafa gerek var mi diyor.


Şimdi aracin + ve - yonlerini yuzdeye vurursak %85 iyi ve memnun edici, %15 siiintili kisimlari var.



İsin aslina gelirsek, araba icin tek bir kurus kredi cekmeyecek, borclanmayacak biriyim bu saatten sonra. Onceliklerim farkli. Su halde, bu araci satip, kendi parasıyla daha güncel bir sey alayim desem değil guncelini, aynisini bile alamam o parayla. Sadece 2011-2012 model hafif ticari, baz versiyonlar oluyor o paralara. Tamam daha yeni olacak onlar, dizel torku memnun edecek, ne bileyim daha yeni hissettirecek ama bence bu kalite olmayacak. Benim aracimda metal yorgunlugu vardir ama onlarda da tek airbag var, yeni olmasina ragmen esp yok ve yuksek oldugu icin yol tutus da zayif olacak. Yuksek vergisi (kendi araciminki 80 tl alti ayligi), kaskosu, yuksek bakim maliyetleri vb.

Her neyse, diyorum ki yeni yenidir deyip, kalitesiz uretilmis bu araclara mi gecmeli, yoksa peyderpey kendi aracimdaki bu gibi eksikleri duzeltip kendi aracimla 5-6 sene devam mi etmeli sizce? Zira araba bozulmuyor. Hicbir sey yapmayayim olduğu gibi bineyim desen 10 sene yolda kalmadan, para harcamadan bimersin.

Kendi aracima yapmam gerekenler, cam ve kapi fitillerinin degisimi, curume varsa mudahale, bir nevi yarim motor yapimi, ezik ve ciziklerin onarimi. Mevcut durumda baska bir masrafi yok. Kredi ceksek yeni araba icin sadece ona odenecek faizle mevcut arabam abad olur yani.

 
Lpg, avm olayini da silindir tupu sokturup, simit tup taktirarak 300-500 maliyetle cozebilirim aslinda.

Zira simit tuplu her arabayla girdim avmlere.

Hatta motora mudahale ettirirsem lpg'yi komple sokturmek bile isterim.
  • deveyi diken adamin ta kendisi  (07.07.19 12:37:53) 
Kardeş sen zaten corolla ile devam etmeye karar vermişsin. Şeytan durtsun istiyorsun galiba. Arabanın kıymetini bil. Kaşınma.


  • luluki  (07.07.19 12:39:13) 
yüzde 85'e 15 demişsin iyi kötü oranı için ama anlattıklarından yola çıkarak söylüyorum ki bana göre oran çok daha farklı. herkesin öncelikleri, sorunları kaldırabilme yöntemleri farklıdır ancak ben her an bozulabileceğini düşündüğüm bir araca binmek istemem. motorunu baştan aşağı değiştirme ihtimalinden bahsediyorsun sonuçta. böyle bir aracın artıları anladığım kadarıyla zaten ederini 30bine çıkarıyor. yani satsan iyi yanlarının karşılığını zaten alacakmışsın. bunu satıp üstüne azıcık daha koyarak avm'ye rahatça girebileceğin bir model al.


  • jeanjack  (07.07.19 12:52:50) 
merhaba.
20 yıllık bir şoför olarak, bu aracı da 3 yıl kullanmış biri olarak sana tavsiyem kesinlikle değiştirme. aracın tek problemi avm lere giremiyor olman, onlara da açık otoparklara ya da valelere bırakarak girebilirsin.

bu aracın yıllık vergisi çok düşük, parçaları ucuz, 2. el çıkma parçalarla bile şu anki halinden hiçbir farkı olmaz, sana büyük arızalar çıkarmaz, düzgün yaparsan bakımlarını cebinden yıllık çıkan para çok az olur.

yeni araba alırsan eğer, değişen tek şey konfor olur, otomatik aynaların olur, geri görüş kameran olur, araç kendini otomatik kilitler vs yani öyle olmazsa olmaz özellikler değil bunlar, yeni arabalar için bir ton vergi ödeyeceksin, sigorta kasko falan bunlara vereceğin para kesinlikle bu arabanın kat kat fazlası olacak.

sen bu arabayı bakımlarını düzgün ve zamanında yaptırırsan 500-600 bin kilometreye kadar sorunsuz kullanabilirsin
  • mkaya  (07.07.19 13:01:01) 
30 bin tlye alacağın çoğu araçta benzer problemler var zaten. 55k limit üstüne çıkarsan konforun artar,araç alanın daralır.


  • mikahakkinen  (07.07.19 13:32:32) 
arabanın kaportası vs iyi duruyor. birkaç bin tl harcayıp motor ve içeride ufak tefek tadilat yaparsan bi bu kadar daha binersin.

bu araç bildiğin bi araç. diyelim bunu sattın yeni aldın. birkaç ay sonra motorun büyük bir sorun yaratmayacağı garanti değil ki. belki başka sıkıntıları da çıkacak.

bence araçtan memnunsan bildiğin arabadan şaşma. motoru vs yenile bin gitsin.

ha ben bunu değiştirip yeni 0 bi şey alacağım ya da çok az km de araç alacağım dersen onu bilemem.
  • ergenpezeveng  (07.07.19 13:33:20) 
abi sen bu soruyu kaçındı defa soruyorsun? bana öyle geliyor ki kararını aslında vermişsin, bizden destek bekliyorsun.

aklına bu kadar takılıyorsa al bir hafif ticari, olmadı seneye geri corolla'ya dönersin. corolla standart bir araba, tek temizi de seninki değil.

değiştirirsen olacak olan 300-500 lira masraf, o kadar para için içinde kaldığına değmez. belki hafif ticarinin hacmi seni daha mutlu edecek, bilemiyoruz.

aklında kalacağına yap gitsin, hayat o kadar uzun değil.
  • babilbaligi  (08.07.19 11:13:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.