[]

erken saatte uyanmanın zorluğu

herkes için böyle mi bilemiycem tabii ama gece 4'te yatsam kendiliğimden 11:30 civarı uyanıyorum uykumu almış vaziyette. gece 12'de yatıp 7:30'da alarmla uyandığımda ise ömrümden ömür gidiyor, sabah evden çıkana kadar tüm hayatıma küfrediyorum. ikisinde de aynı süre uyumama rağmen böyle olmasının sebebi nedir fikri olan var mı? 100 milyar maaş da alsam iş yerimde inanılmaz keyifli bi ortamım da olsa erken saatte uyanmam gerektiği sürece mutlu bir hayat sürmem mümkün değil çok etkiliyor bu durum beni. aşmak istiyorum bunu.




 
31 yildir asamadim ben.


  • stavro  (06.07.19 00:17:08) 
Gece 10'da yatmayı deneyin. Uyku süresi aynı olsa bile uyku saatleri fark yaratıyor.


  • mikro patlama  (06.07.19 01:45:07) 
gece geç yatmanın daha özgürlükçü bir hayat yaşadığına inandırıldığımız için, sabah erken kalkmayı, diğer uyku saatinin toplamına eşit olmasına rağmen kendimizi bitkin hissediyoruz. oysa erken yatıp erken kalkmak vücut için daha yararlı, fakat asi, sıradığı değil. kentlerde, gece geç vakitlere kadar oturup sigara, kahve içmek daha güçlü gösteriyor. kadınların omuzlarına bir çanta astıklarında kendilerini daha iyi hissetmeleri ya da ortamlarda sigara içenlerin kendilerini daha güçlü hissetmeleri gibi. yani hepsi bizim uydurmamız. psikolojini buna inandırabilirsin. "erken yatıp erken kalkmak vücuduna faydalıdır ve geç yatmak zararlıdır. sabah dinç uyanamamın nedeni bu psikolojik alışkanlıklardır." diyerek kendine tekrarlarsan değişebilirsin.


  • silver apple  (06.07.19 09:52:56) 
o öyle olmuyor. insanlar uyudukları saati seçebilir ama uyandıkları saate vücut karar verir. siz her gün 12'de yatıp 7'de kalkarsanız, bir gün 2'de uyuduğunuzda ertesi gün 9'da uyanmazsınız; yine 7'de uyanırsınız.

alarmla uyanmak rutine bindiği takdirde her zaman vücut için zorlayıcı olacaktır. bir hafta kadar düzenli olarak 12'de uyursanız vücudunuz kendini ona göre uyanmaya (örneğin 7:30) ayarlayacaktır. biraz zaman verin.

ek olarak günümüzdeki iş düzeninin bu açıdan bile insanı mutlu ve tatmin etmesi mümkün değil. 18'de işten çıkan bir çalışan eve gelip yemeğini yediğinde saat iyice geç oluyor. bu saatten sonra en azından biraz bir şeylerle vakit geçireyim dendiğinde saat 12'yi çoktan geçiyor. halbuki olması gereken 22-23 gibi uyumak ama insanlar kendilerine nefes alacak vakti dahi bulamadıkları için biraz daha geç uyumayı tercih ediyorlar. dolayısıyla uyku problemleri kaçınılmaz oluyor. bu da sabah uyanmakta güçlük çekilmesine, dolaylı olarak da mutsuzluğa neden oluyor.
  • bohr atom modeli  (06.07.19 11:04:04 ~ 11:08:29) 
@silver apple "özgürlükçü bir hayat yaşadığına inandırıldığımız için" demişsin ama gece istediğin saatte yatabilmek özgürlüktür zaten. ben isterim ki 3'ten 4'ten önce yatmayım ama iş olunca istediğim halde yapamıyorum bunu uykum geliyor erkenden. bir de bence artık erken yatıp erken kalkmak daha havalı gözüküyor. sorumluluk sahibi insan havası oluyor ve milyarderlerin, acayip başarılı tiplerin vs. de genelde erken kalktığı haberleri çıktıkça böyle oldu bence.


  • semaforo de medianoche  (06.07.19 11:33:20) 
@semaforo de medianoche sen, kalkıp köyüne ya da bir köye git. bir hafta dolmadan bütün uyku alışkanlıkların değişir, akşam 11 sabah en geç 6 da uyanmaya başlarsın. gece 4 te uyuma sabah 11 de uyanma diye bir seçenek olmaz. çözüm olarak önce böyle bir fark olduğuna kendini inandırman gerekiyor. sonra önlem olarak odanda elektriği, interneti kapatırsın, akşam kahve, çayı kaldırırsın, stresten uzak durmaya çalışır, gün içerisinde spor yaparsın vb..


  • silver apple  (06.07.19 13:08:44) 
@silver apple teorik olarak haklısın ama pratik olarak pek mümkün değil. hobilerim var, ilgilenmek istediğim şeyler var, vakit geçirmek istediğim arkadaşlar var. bunun için köyde doğup hiç şehir görmemek veya o zihniyette bi insan olmak lazım sanırım.


  • semaforo de medianoche  (07.07.19 12:39:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.