[]

parmaklarımda çıkan yaralar/çatlaklar

yıllardır kurtulamadığım bir illet bu. özellikle kış aylarında ortaya çıkıyor. kimi zaman yazın da geçmediği oluyor. parmaklarımın iç taraflarında aşırı bir kuruluk, pul pul dökülmeler oluşuyor. sonra bunlar yaraya veya çatlağa dönüşüyor. inanılmaz acı veriyor. tam geçti diyorum, aynı veya başka parmağımda yeniden çıkıyor. kesinlikle kurtulamıyorum.

şimdi doktora git diyeceksiniz. iki kere doktora gittim bunun için. üstelik bir tanesi senelerin cildiye uzmanı olan özbeöz amcam. diğeri ise özel bir hastanenin cildiye uzmanı. amcam dedi ki yağlı krem sür, elini çok yıkama ve yıkarsan da sıvı sabun kullanma.

özel hastanedeki cilt doktoru onu bile diyemedi. inceledi baktı. dedi jöle kullanır mısın, yok. yabancı bir maddeye elledin mi, yok. şunu yaptın mı yok, bunu ettin mi yok. adam kilitlendi kaldı, diyecek şey bulamadı. en sonunda dedim, araba kullanıyorum, oto yıkamacıda direksiyonu parlattılar falan ondan olur mu acaba? hah dedi kesin ondandır. kortizonlu bir merhem verdi yolladı. bir halta da yaramadı. araba kullanmayı da bıraktım ama yaralar 7 senedir hala geçmedi.

resim ekliyorum. görün parmaklarımın durumunu. bu resimdeki sol el baş parmağım. aynısından bir tane sağ el başparmağımda ve iki tane sol el işaret parmağımda da var. toplam 4 tane. her gece yatarken madecassol sürüp üzerini yara bandıyla bantlıyorum. bugüne kadar en efektif çözüm bu oldu. denemediğim cilt merhemi, nemlendirici krem, vazelin, bepanten, mantar ilacı zırt vırt kalmadı. doktor da çözüm bulamadı. son umudum sizsiniz. kocakarı ilacına da razıyım. ya da bu işten anlayıp hakiki çözüm üretebilecek, cevap bulamayınca "hah araba kullandın kesin ondan" diye götünden sallamayacak bir doktor da olur. şehir ankara.

 
sedef falan olmasın ?


  • kimlanbu  (07.04.10 14:57:13) 
annem çok bulaşık yıkadığı zaman olurdu bunlar. ama bence sizinki gerçekten ciddi bir durum. iyi bir doktorun görmesi gerek diye düşünüyorum. sürekli yaptığınız işleri iyi gözden geçirin. konuyla ilgili bişiler gördüğüme eminim. yahoo answers da tiroid olabilir demişler mesela, ne kadar doğru bilemem. ama bir tür "deficiency" gibi geldi bana, bişeyiniz eksik, yediğiniz, içtiğiniz, ya da yemediğiniz, içmediğiniz :)
en çok elleri kullandığımız için elde beliriyor olabilir.
ayrıca parmağınız gereğinden fazla bükülüyor. kuru bir cilt rahatlıkla çatlar bu hareketlerde. yaranızın yönü de buna işaret ediyor ayrıca.

mesela annemin parmaklarında oluşan yarıklar parmağın ucunda dikine oluyordu.
  • kediebesi  (07.04.10 14:58:40 ~ 15:00:09) 
dikey de çıkıyor. şu anda en büyük olanını çektim. o yatay. sol işaret parmağımdakilerin ikisi de dikey. ve evet parmaklarım resimlerde de görüldüğü gibi çok kuru. gün içinde krem kullanamıyorum ama yatarken varsa vazelin, yoksa eşimin nemlendirici cilt kremlerinden, el kremlerinden falan sürüyorum.rahatlatıroyr ama kredim etkisi geçince yine aynı.

yani bu şey gibi. işlemciyi overclock yaparsın ısınır, üstüne soğutucu takarsın. soğutucu ne kadar iyiyse işlemci o kadar iyidir. ama ısınmasının asıl sebebi içindedir. o içindeki sorunu çözmeden ısınma sorunu çözülmez. onun gibi. nemlendir nemlendir rahatlat. ama içeride ne sorun varsa onu çözmeden olmuyor. kuru ciltli bir adam değilim. başka yerimde böyle bir sıkıntı yok. sadece parmaklarda.
  • kibritsuyu  (07.04.10 15:07:10 ~ 15:37:38) 
su içiyo musun? d vitamini eksikliği olabilir mi? bir tür vitamin eksikliği bu bence. eğer kimyasal kaynaklı diilse son sözüm budur :) istersen krem içinde yüz geçmez.


  • kediebesi  (07.04.10 15:22:32 ~ 15:25:51) 
aynı tip yaralar bir arkadaşımda daha var ellerinde. ama onun ensesinde falanda pul pul dökülmeler oluyor. ve kaşıntıda yapıyor. onun ki kesinlikle sedefmiş. bence sedefin üstünde durun. ama o da kaç senedir kurtulamadı illetten.


  • solipsist  (07.04.10 15:31:28) 
eğer sedefse tedavisi için küçüklüğümden hatırladığım bişey var,faydası olur mu bilemiyorum...sivas'ta balıklıgöl diye biyer vardı(adını yanlış hatırlıyor olabilirim) sedef hastaları falan giderdi genelde...kaplıca türü yerler var,balıkların olduğu havuzlara giriyor insanlar,balıklar ciltteki kuru deri tabakasını yiyorlar...bikaç kişiden duymuştum işe yaradığını ama araştırmakta fayda var...
çok geçmiş olsun bu arada...

edit: doğru hatırlıyormuşum.aha bu da linki
www.cennetturkiye.org
  • p a t r i o t  (07.04.10 16:58:54 ~ 18:10:26) 
bende de çikiyordu bunlardan.egzama dedi bana doktor.kortizonlu da bir krem verdi cutivate.sizinki de aynı krem mi bilmiyorum ama.neyse sonuç olarak aynı benim elimdekilere benziyor bunlar.sanki bıçakla kesilmiş gibi değil mi?kanar manar bi de zırt pırt.allah kolaylık versin :/


  • exes  (07.04.10 17:11:31) 
sedef gibi durmuyor. çok atipik bir şekli falan değilse sedef olma olasılığı çok çok düşük. cildiye uzmanı değilim ama uroderm kullanmayı deneyebilirsiniz. belki cildinizde bir kuruma problemi olabilir.


  • fayfim  (07.04.10 17:30:43) 
444 48 48 numarali telefondan, Gazi Universitesi hasta danisma hattini arayin ve mumkunse, dermatolojiden Prof. Dr. Mehmet Ali Gurer'den, mumkun degilse, baska bir hocadan nasil randevu alabileceginizi ogrenin. Onun bunun dediklerini degil, bu hocalarin dediklerini yapin.


  • compadrito  (14.04.10 15:23:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.