[]

Apartmanımıza gelen Suriyeliler

Merhaba arkadaşlar,

Dün binamızda ev sahibi bir moruk oturmadığı dairesini Suriyelilere kiraya vermiş. Elemanlar gelir gelmez binanın içine etmeye başladı. Duvarları falan hep çizdirmişler. Evlerindeki suyu kullanmak yerine binanın temizlik çeşmesinden su almışlar, her tarafı batırmışlar. Biz dahil herkes rahatsız oldu onların gelmesinden. Artık evi yalnız bırakıp rahat rahat bir yere gidemeyeceğiz. Kimse istemiyor.

İmza falan toplayıp attırma şansımız var mı bir olay olursa? Sonuçta ev sahibi verdi kiraya. Yoksa seve seve oturmak zorunda mıyız onlarla? Benzer durumu yaşayan varsa tecrübelerinizi paylaşırsanız memnun olurum. Teşekkür ederim.

Not: Tatlı su hümanistleri yorum yapmasın.

 
Bildiğim kadarıyla Suriyelilerin taktiği bir apartmanda bir daireye taşınabildilerse geri kalan daire sakinlerini binayı terketmeye zorlayıp boşalan dairelere gene Suriyelileri yerleştirmek. Bir nevi virüs gibiler yani.

Duvarları çizmek, binaya zarar vermek, merdivenlere çöplerini atmak, bir dairede 3-4 aile kalmak gibi yöntemleri var apartman sakinlerini rahatsız etmek için.
  • crown  (05.07.19 17:30:52) 
çıkacak sorunlarda polis üzerinden yürüyün. yani bu tarz problemlerde polise şikayetçi olun. tutanak tutturun. bunu defalarca yapın. muhtemelen çok zorlanmayacaksınız, büyük ihtimalle sorunların ardı arkası kesilmeyecek. bol bol polis çağırma fırsatınız olur. her seferinde farklı kişiler çağırır ve şikayetçi olursa daha etkili olacağını düşünüyorum. Daha sonra bu tutanaklar ile bir avukata danışın. en doğru yolu hukuk bilen bir profesyonel gösterecektir. büyük ihtiamalle binada çoğunluk sağlanırsa evden çıkarabilirsiniz.


  • draconas  (05.07.19 17:33:54) 
bizim apartmanda arap kadınlarla bağıra bağıra seks yapıyolardı. bir de giriş katındalar düşün yani.

waleehhhhh vuleahahhhh öeahhhhh sesleri geliyordu. Attırdık sonra.
  • gölgede aynı  (05.07.19 17:34:27) 
aidat falan toplanıyorsa apartman yönetimi olarak, belki verdikleri zararlar ev sahibine alınabilinir. düşükte olsa ev sahibi adamları evinden çıkartmaya çalışabilir. zor durum valla


  • HasanK  (05.07.19 17:50:16 ~ 17:50:41) 
İşin milliyetinden bağımsız olarak, apartmandaki diğer dairelerin ev sahibi ile görüşmesi sonucu bir kiracının evden çıkarılmasına şahit olmuştuk. Bayağı illallah ettirmişti; kavgalar, kapı cam kırmalar, silahlı çatışmalar, küfür kıyamet atışmalar falan vardı, ev sahibi de bıkmıştı. Fakat bunun yasal dayanağı nedir, kira sözleşmesinde nasıl belirtilir; gerçekten bir bilgim yok.

Oturduğum apartmanda var bu arada Suriyeli bir aile, eğer niyetiniz bir önlem almak ise, peşin peşin harekete geçin diyeceğim. Bizim apartmana bir aile geldi, şu anda evde yaşayan insan sayısını bilmiyoruz. Hatta evi kiralayan komşuyu da hiçe sayıp bir başka Suriyeli aileye kiraya vermişti ilk kiracı. Epey tuhaf şeyler yaşayabilirsiniz yani gelecek zamanlarda; gecenin bir yarısı eşya taşımalar, tarifsiz yükseklikte konuşmalar, sabaha kadar nişan yapıp eğlenmeler ilk aklıma gelen mevzular.
  • tel tokasini duzelten samuray  (05.07.19 17:59:13) 
Ailemin oturduğu sitede suriyelilere kiraya vermek yasaktı. Kontratı bitenleri de sutluyorlardi sizse belki sutlayabilirsiz


  • all girls dream  (05.07.19 19:47:28) 
ortak yaşama ayak uyduramayan, toplu kullanım alanlarında ne yapacağını bilemeyenler her kimse-ingiliz, hintli, alman- suriyeli kimliğinden bağımsız olarak ilk önce bu konuda uyarılır. baktınız başa çıkılır yanı yok hiç olumlu düzelme yok o zaman kollektif bir şekilde hareket ederek polise başvurulur. ve gerçekten problem yaratıcı durumlar varsa gereken ivedilikle yapılır/yapılıyor şahit oldum çokça.

tatlı su hümanisti değilim o nasıl olunur onu dahi bilmiyorum ama böyle şeyler sırf belirli bir etnisiteye karşı ve sırf o etnisiteye ait olduğu için dışavurulduğu zaman rahatsız olmazsak nasıl insan olabiliriz ki?
**kimse kastedilerek yazılmadı.
  • pardus  (05.07.19 20:28:54) 
Geçici koruma statüsünün ve mülteci hukukunun sağladığı hakların bir sınırı var. Şikayetlerinizi yazılı olarak bağlı bulunduğunuz mülki idare amirliğine bildirin. Türk halkının misafirperverliğini suistimal edenlerin sınır dışı edilmelerini sağlayabilirsiniz.


  • redskull  (05.07.19 22:36:38 ~ 22:37:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.