[]

Honda, Toyota gibi araçlar gerçekten zor mu bozuluyor?

Bunların mesela 100 binden sonra arızaları, değişen motor bakım parçaları olmuyor mu?


Ya da diğer araçlara göre daha çok kullanımdan sonra mı oluyor, mesela Hyundai ile karşılaştırsak, 100 bin, 150 bin ve 200 binde
hangisinin daha çok parçası değişir, aynı mı kalır, yoksa farklı mı?

 
mekanik aksamlari daha uzun dayaniyor evet. ama elektronik aksamlari konusunda bilgim yok.


  • tanaka  (05.07.19 07:24:33) 
mekanik japon'un duzenli bakimini yaparsan ve dikkatli kullanirsan 100bin hicbirsey, major birsey degistirmen (mesela sanzuman gibi) 400-500u bulur.

arkadasa 2 sene once 400binde lexus (luks toyota) aldik, arac 94 model, $500 verdik araca. cok da temiz bakilmis oldugunu soylemek zor. ama motor sanzuman orjinal. on frenleri yenilerken tamirci on takim da orjinal demis. yani buyuk ihtimal aracin yuruyeni de orjinal. 2 senede 25bin daha ekledi, tik yok diyor. aracta far yikama fonksiyonuna kadar hersey faal, bir tek radyonun ekraninin pikselleri gitmis.

tabii isin icine elektronik girince sikintilar basliyor. yeni nesil japonlar 90lardaki japonlar gibi 1 milyon km'yi gorebilir mi, bence artik zor. artik zaten bilincli olarak da oyle arabalar uretilmiyor ki araba satabilsinler. kia/hyundai ayni seviyede olmasa bile gordugum kadariyla almanlara gore daha problemsiz araclar.

ha alir misin dersen, yok. cok bakindim ama surus dinamiginin olmamasi, CVT belasi, ucuz pilastik parcalarin coklugu, takirtilar gibi seyler beni asiri rahatsiz ettigi icin benim elim gitmiyor bu araclara. gecen 2019 model bir tane kucuk toyota suv'yu surdum, ana yolda yan aynalar ruzgardan o kadar titriyor ki serit degistirirken arkayi goremiyorsun. ama japonun ayna motoru bozulmuyor, pbur taraftan bmw alsan ayna titremez ama 5 senelik aracta ayna motorunu eline alabiliyorsun.
  • cooperr  (05.07.19 07:57:06) 
Evet zor bozuluyor. Hyundai de belli modellerde zor bozuluyor.

Bütün taksiciler yanılıyor olamaz.
  • babilbaligi  (05.07.19 09:40:36) 
Evet zor bozuluyor. Yani şöyle; arabayı bir yerden bir yere ulaşım aracı olarak görüyorsak, bu hizmeti yerine getirtmeyecek arızalar neredeyse hiç olmuyor. Japon arabalarında iç trim dediğimiz aksamlar çabuk gidiyor sadece. Cam butonu, kapı kolu, kalorifer menfezi vb. Bunun yanında eski model Japon araçlarında arka cam fitillerinin altından kaportalar çürüyor. Ön cam da hakeza öyle. Tabanda, şaselerde, kapı eşiklerinde olmuyor. Cam kenarları çürüyor.

Onun haricinde motor, mekanik, yürüyen aksam bozulmuyor.

335 binde Corolla var bende. Daha hiç ön takım değişmemiş, fabrika parçaları duruyor halen.

Motora anahtar değmedi. Benim aracımda trigger kayışı yok, zincir var. 335 binde halen zincir öylece duruyor. Ne bir bakım ihtiyacı, ne bir arıza.
  • alfist  (05.07.19 09:59:16) 
6 sene honda kullandım.
far bile patlamadı arabada. en ufak bir tamir görmedi. 100binde sattım.

üniversitede (2003) bir arkadaşımda 91 model bir civic tek kapı vardı.
bütün aksam orijinal halen diyordu.

evet japonların mekanikleri çok iyi. ama son yıllarda hondada sıkıntı çıkıyor sanki bazı konularda.
  • teritori  (05.07.19 11:56:41) 
2004 corolla vardı bizde. 130000 km kullandık. 10. Senesinde arabanın tek bozulan aksamı bagaj lambasıydı. O da 2.5 liralık ampüldü.

Konforsuzlar, kabalar, malzeme kaliteleri düşük. Fakat eşek niyetine bin gık çıkarmıyorlar. Elektroniğin de cıvkını çıkarmıyorlar.

Şimdi bir alman arabası var bende, arabadaki bir soket gevşemiş o soket gevşedi diye aylarca farklı farklı arızalar verdi. En son gaz pedalı acil durum moduna geçti, araba gaza saçma sapan tepki vermeye başladı. Sonunda anlayan bir adama denk geldim soketi temizledi yerine taktı sırf soket yerine oturdu diye araba normal bir şekilde çalışmaya başladı. Japonlarda böyle bir saçmalık olacağını düşünmüyorum.
  • denizgonen  (05.07.19 12:30:43 ~ 12:32:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.