[]

koku hassasiyeti

parfüm, deodorant, deterjan, sirke, sigara, bira vs...

bu tarz kokular aşırı midemi bulandırıyor ve başımı ağrıtıyor, bazen nefesimi kesiyor. parfüm ve deodorant asla kullanamıyorum. yanımda kullanırlarsa çok fena oluyorum. yanımdan aşırı parfüm sıkmış biri geçse bile midem bulanmaya başlıyor.

bugün her zaman aldığım deterjan yoktu mecburen başka bir deterjan alıp onunla yıkadım çamaşırları ve şu an acayip kötüyüm. koku da çıkmıyor evden. çok kötü midem bulanıyor.

1- bu kokuyu evden nasıl çıkarabilirim?
2- doktora gitmem gerekiyor mu? gerekiyorsa hangi bölüm? 3 yıl önce astımım mı var acaba diye gidip alerji testi de olmuştum ama yokmuş bir şeyim. doktor mu çok ilgilenmedi yoksa psikolojik mi? böyle bir şey psikolojik nasıl olabilir onu hiç bilmiyorum.

marketlerde deterjan bölümünde 1 dakika bile duramıyorum. hatta imkanım olursa eve sipariş ediyorum.

bana bir çare :(

 
bu suregelen bir durum mu? duzenli kullandiginiz bir ilac var mi?
esimde bu tarz bir durum olmustu ikinci cocugumuzdan sonra. yani bebek yagi surup yatirdigimiz cocuk odada oldugu muddetce uyuyamiyordu. koku rahatsiz ediyordu direk ki ben kokuyu kucagima almadan duyamiyordum bile.

kokuyu evden cikarmak havalandirma ve koku emici ya sodyumbikarbonat kullanarak olabilir.

biz doktora gittik, bazi anxiety ilaclarini biraktirdi bir sure, alerji testi yapildi ama bir sonuc alamadik. bir iki yil sonra biraz azaldi semptomlar ama hala da dus almadan yatamiyoruz. bir de doktor yuksek tansiyonla alakasi olabilir dedi fakat esimde yoktu.
  • tanaka  (05.07.19 07:35:12) 
bende yillardir var bu durum. 8 10 yıldır. ben de antidepresan kullaniyorum ama bundan degildir hep vardi yani.

hmm o sodyumbikarbonati bi arastirayim. doktora da sorayim dahiliyeci mi olur acaba...

tesekkurler.
  • batlegolas  (05.07.19 08:14:44) 
hapşırık var mı ard arda, 3-5-10 kere filan?


  • lostys  (05.07.19 09:13:40) 
Benzer durum annemde var. Başağrısı, mide bulantısı olarak değil ama bu şekilde kokularda direk öksürmeye başlıyor ve faranjit e çeviriyor. Geçmesi de bayağı uzun sürüyor.

Alerjik bir durum olduğu söylendi. Biz de evde parfüm sıkmıyoruz, kokusu yoğun şampuan, duş jeli, krem kullanamıyoruz. Ama gene de bir yere gittiğinde, yolda, otobüste, sokakta bu duruma maruz kalabiliyor. O zaman da bir tane alerji hapı alıyor ve biraz öksürse de faranjite çevirmesini engelliyor.

Sizinde alerjik olabileceğini düşünüyorum.

Belki başka bir doktora daha gidebilirsiniz. Alerji ve immünoloji diye bir bölüm var, o bölüme bakabilirsiniz.Yıllar önce ben bu bölüme gitmiştim alerjik rinit var bende de.

Öksürük olsaydı önerebileceğim bir şeyler olurdu ama mide bulantısı ve baş ağrısı için bir önerim yok.
  • hatunun biri  (05.07.19 10:17:21) 
camasirlari fazladan durulayin. bu alerjik astima benziyor.


  • jimicik  (05.07.19 10:32:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.