[]

Holywood ve zenci sevdası

vardır mutlaka bir nedeni.

nedir bu son yıllarda orijinali beyaz olan karakterleri zencilere oynatma sevdası?

nick fury, heimdall, starfire, fant.4 daki ateş adam, valkyrie, daha sayamadığım bir sürü proje.

 
Çünkü bunu görünce ''aa ne kadar normal, aferin onlara'' diyenler çoğaldı. Farklı cinsel yönelimlerde karakterler de oluyor mutlaka. Araya bir gay, lezbiyen sıkıştırıyorlar muhakkak.


  • Piukh  (04.07.19 22:16:24 ~ 22:16:49) 
  • cern de cayci olmak vardi  (04.07.19 22:16:46) 
Kendilerince günah çıkarıyorlar. BBC, Achilleus rolünü siyahi bir oyuncuya verdi. Çizgi roman ve kitap uyarlamalarında da beyaz karakterleri siyahi oyuncuların oynadığı oluyor. Sorun değil benim için, oynasınlar ama sıkıntı o değil. Kitapta siyahi olarak betimlenmiş bir karakteri beyaz oynasa yer yerinden oynar. SJW'ler susmak bilmez ortalığı ayağa kaldırırlar. Aynı şey LGBT icin de gecerli. Tumblr'da ya da Twitter'da biraz yabancı ergen hesaplarına bakın anlayacaksınız. Straight karakterleri sürekli gay/lezbiyen yaptırma çabası ya da hemcinsiyle birlikte olması için hasthag oluşturmaları vs. En azından biseksuel olarak anlatın diye yalvarıyorlar. Sorun yine o da değil, adamlar karakterleri istedikleri cinsel eğilimde çizebilirler. Ama homoseksüel karakterler için aynı şey gecerli değil. Gay ise gaydir, lezbiyense lezbiyendir. Karşı cinsten biriyle kesinlikle olamaz. Yine kitapta bu şekilde anlatılan biri ola ki dizi filmde straight olarak anlatilsin, yine yer yerinden oynar.

Acayip bir ikiyüzlülük mevcut. Biz beyazlar olarak yüzyıllarca size bunları bunları yaptik, bunu telafi etmenin tek ve en iyi yolu size dizi filmlerde daha fazla yer vermek. Bu mu yani mantık? Böyle mi affettireceksiniz kendinizi?
  • black holes in the sky  (04.07.19 22:24:34) 
Amerika bir şey değil. İngiltere'yi görsen ağlarsın. Reklam sektörü, müzik sektörü, spor medyası bunlara çalışıyor, beyazlar 10% falandır. Spor ayakkabı reklamı, repsiz, zencisiz yapılırsa büyük cezası var 30-40 yıl yiyorsun, reklamdaki sevgililer interracialdır mesela. İngilizce öğreneyim diye televizyon açmaya korkar oldum, gangstalar, chavlar gibi olmaktan korkuyorum artık


  • freedonia  (04.07.19 22:31:33) 
(Bkz:Politically correct)

Star Wars da zenci ve Çinli görmekten bıktım. Hintli de gelir yakinda. Yani artık sadece zenci değil. Rus olsun japon olsun hepsine yapıyorlar bir şey. Aynı bizdeki aha türk tepkisi gibi tepki verip izliyorlardır muhtemelen onlar da ama kaliteyi yerlere düşürüyor. Acayip belli oluyor yapmacikligi
  • westblack  (04.07.19 22:32:47) 
Bakın biz aslında zencileri kayırmıyoruz, aslında onlar hayatın her alanında yer alıyor bakın burada da bir zenci varmış, hanimiş de hanimiş demekten başkası değil.

Polis zencileri potansiyel suçlu olarak görüyor, ortalama vatandaş hala içten içe zenci nefreti besliyor, bunu gizliyor ama onların çoğunlukta olduğu mahallede oturmuyor, çocuğunu uzak tutmaya çalışıyor falan.

Aynı şekilde LGBTİ'ye de saygıları sonsuz. Yersen.
  • chicha  (04.07.19 22:47:07) 
O değil Adele'in Hello klibindeki zenci neydi öyle ya. Bende tramva yarattı anasını satayım. Adele'den soğudum. Someone like you dinleyemez oldum ağzıyla tadıyla, orda bile karşıma çıkıyor kabus gibi şarkının içine ediyor:) Kafamda ne ghüzel de kurmuştum: Adele'nin Beckham gibi Kıvanç gibi bir oğlanla ciddi ilişkisi varmış, birbirlerine çok yakışıyorlarmış, sonra kaderin cilvesi ayrılıyorlar bu şarkıları yazıyor diye. O zenci yırtık dondan çıkar gibi her yerden çıkıyor benim zihnimde.


  • speedy  (04.07.19 22:54:12 ~ 22:54:34) 
Dizilerin homoseksuel karakter dolmasiyla aynı.


Cunku zencileri skiyolar, irkcilik falan.
Zenci oynatmazsak white privilege olur.
  • stavro  (04.07.19 23:03:40) 
Polis zencileri potansiyel suçlu olarak goruyor degil, zenciler potansiyel suclu.
Istatistikler irkciysa bilemem tabii.

  • stavro  (04.07.19 23:05:22) 
(bkz: white guilt) deniyor, bunu okuyabilirsiniz.

diğer yandan, ne derece doğru bilmiyorum ama morgan freeman'ın meşhur diyaloğu:

***
shawshank redemption'da kendisine "zenci mahkumu oynayacaksın" dendiği zaman "hayır ben bir zenciyim ve mahkum rolünü oynayacağım." diye cevaplandırmıştır.
***
  • celeron 300a  (05.07.19 00:06:54) 
arkadaslarin cevaplari dogru. ama nick fury farkli.

samuel jackson nick fury'i oynamasi icin secilmedi.

nick fury (burdaki cizgi romanlardaki the ultimate nick fury oluyor ayrica belirteyim) cizilirken direk samuel l. jackson olarak cizildi anlasarak imaj haklari alinarak ve kendisine eger isterse ilerde o rolu oynama sozu verilerek. sene 2000 lerin basi.
  • tanaka  (05.07.19 07:53:33) 
adamlar cogunluk oldu ne sevdasi. beyaz oyuncu kalmadi, artik zencilerin devri. bi 10 yil sonra da hispanik hegomanyasi baslayacak. sonra hep beraber bahcivana.


  • eindaclub  (05.07.19 09:39:12) 
@kiyiya
Bu isin baska bir boyutu ve ayri bir tartisma konusu olmakla birlikte bahsettigin kisir dongu konusunsa hakli oldugunu varsayarak konusacak olsam bile bu polisin zencileri potansiyel suclu olarak gordugu, cifte standart uyguladigini gostermiyor.

Aslinda sizin baktıginiz acidan polis olayini dusunursek burada da bir kisir dongu var ve herhangi bir irkci uygulama yok. Polisin gorev suresi agirlikli olarak zencilerle basetmekle gecince, şüphelenip durdurdugu aractan zenci cikinca haliyle temkinli yaklasiyor ki gayet dogal.
Son yillarda Amerika'da polislerin uzerindeki bodycam ler sayesinde polislerin nelerle basettigi de gorulmeye baslandi. Gormek istemeyen görmüyor tabii yine.
Bana sorarsaniz gayet iyiler bile, ben orada polis olsam azili bir irkci olurdum. Sabrim tasar, yetkiyi kotuye kullanmaktan isimden olurdum.

Zencilere devletin bakmayip da suça yonelmeleri mevzusunu sahsen kabul etmiyorum ama dedigim gibi baska tartisma konusu, hadi doğru kabul edelim bu polisin zenciye ayrimcilik yaptigini gostermez. Bahsettiğiniz kisir dongu isin neden kismi, polis isin sonuc tarafinda. Ortada bir gercek var, polis de bu dogrultuda isini yapiyor temelde.
Burada dikkat cekilmesi gereken sey polis neden zenciye potansiyel suclu muamelesi yapiyor degil, zenciler neden potansiyel suclu olacak profile sahip, zenciler neden daha çok suc isliyor? Bu da sizin dediginiz noktaya geliyor ama demek istedigim polis mevzusuyla iliskisi olmayan ve "polisin kotu muamelesi" savini hakli cikarmayacak bir mevzu.

Bu tur argumanlar dogru olsa bile bugun geldigimiz noktada isler tersine dondu. Bir kolluk kuvveti şüpheliye yaklasirken şüpheli zenci ise temkinli davranmak, iki kere dusunmek zorunda irkci damgasi yememek icin. Bu mevzular sadece kolluk kuvvetleri ve supheliler ile sinirli da degil, her yerde. Gelinen noktada isler yine irk tabanli. Bu da yeni nesil liberalizmin celiskilerinden biri.
Bati otoriteleri liberalizmi celiski deryasinda boğulmaya dogru hizla goturuyor.

Bir gercegi kulaga hos gelmedigi icin yok saymak kaosa goturur. Zenci mevzusu da boyle, zencilerde suc orani yuksektir fikri - tamamen gercek bile olsa - kulaga hic hos gelmez ornegin. Cogumuzun boyle soylemlere (soylem ya da soylemden ibaret olmayan net gercekler olmasi farketmeksizin) şiddetle karsi cikmasinin nedeni de bu. Duygusal yaratiklariz. Kulaga kotu gelen acimasizca gelen seylere sorgusuz karsi cikma egliminde oluyoruz bu yuzden. SJW'lerin boyle mevzularda triggerlanmasi, ofke patlamalari da fazla duygusal yaklasmalarindan ve yeni medyanin ortada dolastirdigi sihirli kelimelere tav olmalari.

Neyse sikildim bunlari konusmaktqn anasini satayim.
  • stavro  (05.07.19 13:38:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.