[]

özgecmisinize mesleginizle alakasız bilgilerinizi yazıyor musunuz?

mesleginizle veya yöneldiğiniz işle alakasız ikinci üniversiteyi, yeteneklerinizi, program bilgilerinizi, sertifikalarınızı vs. yazıyor musunuz? ben cv çorba olmasın diye sildim işle alakasız tüm yetenekleri. hangisi işveren gözünde daha iyidir?




 
cv nin çorba olmaması daha iyidir tabiki. diğerlerini yazdığınızda asıl işiniz gölgede kalbilir, daldan dala bir algı olabilir, uzmanlığınız neyse onun üzerinden ilerlemeniz daha iyi olur. ik cıyım.


  • benaslinda  (04.07.19 20:33:45) 
Bana sürekli ''Düzenli olarak dağa tırmanıyorsanız onu bile yazın.'' minvalinde şeyler söylendiği için ben her şeyi yazmaya çalışıyorum ama çorba olacak kadar çok değil bunların sayısı zaten.


  • whyamy  (04.07.19 20:37:07) 
kisa ve oz tutmakta Fayda var, mumkunse tek sayfa.


  • cooperr  (04.07.19 20:41:50) 
Sacma geldigi icin yazmiyorum hic. Az olsun alakali olsun. Sisirilmis cvlere bakarken isveren olmasam bile sinir oluyorum.

Not: ogrenci
  • influx  (04.07.19 20:51:30) 
degisiyor. her ise ayri cv hazirlarim.

sertifikalar icin millet ilkokuldaki asi sertifikasini bile koyuyor sasiyorum. onu yapmayin mesela.

hobi mobi yazmiyorum pek, isle alakali ise yazabiliyorum.

üye oldugum ve aktif calistigim 2 dernek var, onlari yaziyorum cogunlukla. proje yapiyorum cünkü orada.

is tecrübelerini bazen alakasizsa yazmiyorum.
  • black fridayde bos kutuya talim eden adam  (04.07.19 20:52:30) 
ekşi sözlük yazarı yazan birkaç cv'ye denk gelmişliğim var :). sosyal yönünüzün kuvvetli olduğunu hissettirir birkaç nokta yeterli bence (takım sporu, stk çalışmaları vb).


  • Phoebe  (04.07.19 22:13:03) 
eğitim, sertifika, hobi gibi şeylerin meslekle direkt ilgisi yok ki. alakasız iş tecrübeleri olsa neyse de, ki öğrenci olunan ya da boşluk durumlarında yapılan işlerin olumsuz bir etkisi olmaz, yetenektir ilgi alanıdır böyle şeylerin çeşitliliği bir nevi extracurricular aktivitedir, kişisel gelişim çabasıdır.

cv'yi çorbaya çeviren şey 2 sene aşçılık, 2 sene muhasebecilik, 1 sene satış danışmanlığı yapmaktır. mesleki olarak dolduramadığın bir cv olacaksa bunları yaz. ama 3-5 senelik mesleki tecrüben varsa süzüp yaz. evet bunlar "filler" noktalar ama zaten yeterince tecrübesi olmayan birini bunlardan başka neye bakarak seçeceksin ki.
  • Jux  (04.07.19 22:49:59 ~ 22:52:20) 
genel olarak kariyer ilerledikçe CV'de önemi olan şeyler değişiyor diyebilirim.

yeni mezunken veya 1-2 yıl çalışmışken üniversitede katıldığın seminer eğitim falan gayet ok, ama 10 yıl çalışmış adamın cv'sinde kuru gürültüden başka bir şey değil.
  • celeron 300a  (05.07.19 00:16:59 ~ 00:17:40) 
cv 2 sayfayı geçiyorsa pek bakmam sadece göz atarım, 1 sayfaya toparlanmış ve içeriği dolu ve düzgünse iyice bakıp olumlu olumsuz ayırıyorum kenara en son kalanların içinden sivrilen özellikler, ulaşım, uyum ve mesleki başarı vs ye bakıp seçiyorum, g,müdür/ceo alınmadıkça böyle, onları da ben almıyorum.


  • Big bada bum bum  (05.07.19 09:14:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.