[]

almanya giriş

daha önce eu'ya girişte hiç kimse ne otel ne sağlık sigortası sormadı ama bu almanlar soruyormuş diye okuyorum.

otelde problem yok da sağlık sigortam yok.

yaptırayım mı?

 
Almanlar her zaman sormuyor. Diğer eu ülkelerinde de bazen soruyorlar. Bir matematiği yok o işin. Sormasalar bile yaptırmakta fayda var.


  • temasettin  (04.07.19 19:53:38) 
cek cumhuriyetinde de soruldu. bu isin garantisi yok. zaten yaptirmadan gitmek cok büyük sacmalik.

o saglik sigortasi sizi duruma göre 20 bin euroluk masraftan kurtarabiliyor. bizzat kardesimi 4-5 bin euro masraftan kurtardi 30 euroluk sigorta.
  • black fridayde bos kutuya talim eden adam  (04.07.19 20:46:15) 
sormasalar da yaptır. orada başına bir iş gelirse alman sağlık sistemi götünden kan alır. 8-10 euro bişey zaten, kaçılacak bir meblağ değil.

öneri: Almanya'ya giderken Allianz'dan yaptır.
  • babilbaligi  (05.07.19 09:44:28 ~ 09:44:52) 
sorarlar.
benim 3 aylık vizem olmasına rağmen ne kadar süre nerede kalacağımı sordular, 1 hafta sonra geri döneceğim dedim uçak bileti istediler. çıktısı vs. yoktu yanımda mailini aç göster dedi alman polisi. e dedim hattım kapalı, havalimanı wlanına bağlan diyerek arkamdaki kuyruğa aldırış etmeden kontrol etti dönüş biletimi.

  • slogan bulamadik  (05.07.19 09:52:12) 
yalnızca almanya için değil, herhangi bir ülkeye ziyaret ederken yanımda bir şeffaf dosya içerisinde aşağıdaki evraklar olur hep:

Pasaport
gidiş ve dönüş biletleri
otel rezervasyonları
sağlık sigortası
hangi müşteri ile görüşeceksek konuyla alakalı yaptığım bir mail yazışmasının çıktısı

bunlar olmadan yola çıkmıyorum, bazen soruluyor bazen sorulmuyor. ama risk almıyorum hiç.
  • reanarchy  (05.07.19 10:05:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.