[]

hollanda'da nerede kalmali?

23-30 arasinda hollanda'ya gezmeyi gidiyoruz kiz arkadasimla. amac tarihi yerleri, muzeleri falan gezmek. ilk defa gittigimiz icin yardimlariniza ihtiyacimiz var.

asagidaki yerleri tavsiye ettiler.

1-) amsterdam
2-) giethoorn
3-) den haag/delft
4-) Maastricht
5-) volendam
6-) marken
7-) edam

normalde den bosch'da arkadas var onda kalabiliriz fakat oradan amsterdam'a gidip gelmek kisi basi 60-70 euro'ya mal oluyormus. biz de diyoruz ki madem oyle bu sehirlere gidebilecegimiz ortak bir yer secelim airbnb'den yer bulup orada kalalim. amsterdam midir aktarma merkezi diyebilecegimiz yer? gunluk 70 euro'nun altinda kalacak yer lazim acikcasi. daha fazla tutarsa zaten den bosch'da kaliriz.

bu arada airbnb'de amsterdam diye aratiyorum bana uza yerler falan cikiyor. kalacak yer icin aslinda amsterdam card'in gectigi toplu tasimayla ulasabilecegim yerler de olur. 70 euro'nun altinda yer bulmak icin. simdi hangi hatlarda geciyor guzergah ne bilmedigimden bir turlu kalacak yer bulamadim.

yukaridaki sehirlere ek veya onun yerine buraya git bura daha iyi diyeceginiz yer varsa o da guzel olur.

 
Den haag veya leiden da olabilir


  • bradshaw  (04.07.19 19:11:19) 
rotterdamda bi gün geçirirdim, kunsthalla market hall'a erasmusburg dan geçip da rotterdam tarafına,city info alanındaki rotalara göre şehrin bi ucundan bi ucuna giderdim, akşam da cube house da kalırdım ben, orayı hostele çevirdiler


  • same idiot  (04.07.19 19:11:36) 
Sadece Hollanda icinde kalacaksaniz, Waddenzee sahiline gidebilirsiniz. Maastricht´ten Düsseldorf´a ucuz otobüsler var Düsseldorf´a ve sadece 1,5 saat sürüyor. Marken ve Edam´i sanirim ayni gunde bitirirsiniz, bos gununuz kalirsa Düsseldorf-Köln alternatifini düsünürebilirsiniz.

Airbnb yerine sunu kullanin derim. 74, 75 Euro ama icinde kahvaltisi olan duzgun yerler var: www.bedandbreakfast.nl

Bisiklet kiralarsaniz, 4-5 km uzakliktaki hotelleri de secebilirsiniz. Amsterdam Nieuw-West bölgesinde kaldim en son bir arkadasimda, oradan bile, ki merkeze uzak bir yer olarak geciyor, cok iyi metro agi vardi sehrin turistik bolgesini de kapsayan. Ulasim genel olarak iyi Amsterdam´da.
  • buf-e kür  (04.07.19 20:04:12 ~ 20:05:20) 
www.localbus.nl

Volendam, marken, edam ve diğer köyler için Amsterdam tren garının üst katından otobüs kalkıyor. 10 euro ile bir köyden diğerine gün boyu gezebilirsiniz. Giethoorn bu gruba dahil değil, ben fırsat bulup gidememiştim.

Amsterdam'da konaklama ucuz değil. Dam meydanında bir hotelde küçücük bir odada kalmıştım. Konum olarak çok merkezi ama daha sakin, konforlu konaklama için vondelpark civarına bakabilirsiniz. İamsterdamcard almamıştım ben, müze ve kanal turu ağırlıklı gezmeyecekseniz çok da gereksiz bence. Tramvayda satılan gvb biletler daha mantıklı gelmişti bana.
Rotterdam, den Haag gitmedim, yorum yapamam. Utrecht'i de araştırın. Antwerp, brugge gezip Brüksel dönüşlü bilet alabilirsiniz.
  • zihuatanejo  (04.07.19 20:20:53) 
muze vs gezecegimiz isim amsterdam card alacagiz. bu kartin gecerli oldugu guzergah'ta da otel/oda tutabiliriz oneri varsa. :)


  • seksli harf  (04.07.19 21:12:27) 
berlinle karşılaştırınca butik amsterdam müzeleri kartı çoooook kazık gelmişti bana umarım ucuzlamıştır


  • same idiot  (05.07.19 09:59:11) 
Merhaba,

Den Bosch - Amsterdam arasi tren gidis donus 32.40€. 60-70 abarti olmus biraz.
Bu listedeki butun sehirleri gormek isterseniz tren/otobus icin cok fazla para harcarsiniz. Fiyatlar icin www.ns.nl adresine bakabilirsiniz. Maastricht cok guneyde, Giethoorn cok doguda bu ikisini listeden cikartirsaniz Amsterdam'da kalip buralara gitmek daha makul. Delft de bildigin dum duz Dutch sehri herhangi bir numarasi yok. Onun yerine Utrecht daha mantikli olabilir.

Konaklama konusuna gelirsek, Amsterdam'da 70€ civarina otel bulmaniz cok zor bu mevsimde. Abnb'den private room bulabilrsiniz 70-80 arasi. Amsterdam card alacaksaniz toplu tasima ile bu fiyata yer bulabileceginiz cok fazla mahalle yok. bijlmer harici toplu tasimasi olan her yer size uyar. Buyuk ihtimal ijburg ya da amstelveen tarafinda bulabilirsiniz. Eger kuzeyde yer bulursaniz google map'ten otobus duraklarina bakim, gvb otobuslerinde gecerli iamsterdam kart. Diger otobusler icin gecerli degil, feribotlara kadar yurumek zorunda kalabilirsiniz.

geleceginiz tarihler tam festival sezonu. eger ilginizi cekerse festivaller google'dan aratabilirsiniz takvim icin pek cok site var. ama size uygun bir tane bulsaniz bile %99 ihtimalle sold out olmustur, o yuzden bilet icin de ticketswap'e bakmaniz gerekli. %10 daha fazlasina bilet bulabilirseniz orada. Bir de eger den haag'a kadar inecekseniz yaz mevsiminde scheveningen'e ugrayabilirsiniz. Turkiye'den gelenler icin deniz/plaj tatmin etmese de hareketli guzel yerdir yazlari.
  • whisky  (05.07.19 19:23:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.