[]

Ankara'da Sporcu Diyetisyeni

Daha önce çok soruldu bu soru ama hiç tatmin edici bir cevap göremedim.

Güncel gelişmelere hakim, en azından intermittent fasting, ketojenik beslenme vs. nedir bilen, mümkünse 35 yaş üstü diyetisyen bakıyorum.


 
öncelikle 35 yaş kriterini garipsediğimi belirtmeliyim. Bu konularda Türkiye'de yakın zamanda kitabı çıkan Can Çiftçi var, direkt onu tarif etmişsin gibi ama adam istanbul'da. Ya Can Çiftçi'ye ya da bu konularda çevresi geniş Özgür Gerçel'e yazıp Ankara için tavsiye alabilirsin, belki geri dönüş yaparlar. Artık bu konularda geniş bir literatürün oluşmaya başladığı görülmekte, ben de diyetisyen olmamama karşın uzun bir süredir IF varyasyonları ve bir süredir de Keto beslenme tarzı ve keto varyasyonları üzerine okumalar yapan ve kendi üzerimde uygulayan birisiyim. Belki spesifik/özel bir soruya yanıt veremeyebilirim ama en azından genel çerçevede bilgi ya da kaynak sunabilirim.


  • candanag  (04.07.19 14:48:32) 
@candanag

Hocam ben de böyle kadın olsun erkek olsun yok genç olsun türü istekleri pek sevmem ama internetten Ankara'daki neredeyse bütün diyetistenlere baktım ve neredeyse istisnasız hepsi 25-27 yaşlarında tiki (bu lafı hala kullanan kaldı mı ya) kızlar. Böyleleri genellikle günde 6 öğünlü, meyveli, ekmekli klasik listelerden veriyor.

Kimse alınmasın ama muhtemelen ben, erkek arkadaşım (o gidecek diyetisyene) ve sizin gibiler daha çok şey biliyoruzdur gibi geliyor. O yüzden yaşı biraz büyük olsun istedim.
  • jacque  (04.07.19 14:56:38) 
@jacque

ben de bir kaç sefer farklı sebeplerle birkaç diyetisyenle tartışmaya girmiştim çok uzatmadan, çünkü benim uzmanlık alanım değil, onların gözünde bu alanda tahsil yapmamış, salt internet ve basılı materyallerden yaptığım okumalarla ahkam kesiyormuşum hissi vermemek isterim. Klasik diyetisyen bakış açısının dışına çıkarak son gelişmeleri takip ederek kişiye özel çözüm sunabilen ve özellikle IF ile keto gibi spesifik beslenme tarzlarına eğilmiş uzman diyetisyen bulmak zor olacaktır.

erkek arkadaşınızın İngilizcesi varsa en azından böyle bir doktor/uzman bulana kadar bu alanda tanınan/bilinen Eric Berg gibi isimlerin (www.youtube.com) youtube kanallarını takip ederek genel fikir edinmek iyi olacaktır.
  • candanag  (04.07.19 15:09:04 ~ 15:09:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.