[]

Sizce de Kola tadında eskiye nazaran bir gariplik yok mu?

Kolayı çok seven bir adamım ama son zamanlarda aldığım hemen her kola (markayı yazmıyorum ama mavi kırmızı logolu olmayan olduğunu anlayın siz) bir öncekinden farklı asit ve tat oranına sahip gibi geliyor, hele üzerinde kırmızı kağıt yağıştırılmış mini cam şişeler var ki bildiğin meyve suyu kıvamında, ne gazı var ne keskinliği. Hadi havalar ısındı da kola tam soğumuyor acaba ondan mı diyerek artık içmeden yarım saat önce buzluk bölümüne koyup iyice soğutuyorum ama yok bir garip geliyor tadı asitsiz daha çok şekerli. Sadece ben mi böyle düşünüyorum, benim ağzımın mı tadı yok diye merak ettim.




 
coca-cola yıllar sonra beni pepsi'ci yapacak. eski burun yakan tat yok. sağlık yönetmelikleri vs. mi değişti ne oldu bilmiyorum ama kola zaten sağlıksız bir içecek. iyi yaptılar. tüketimimi baya kestim.


  • rosencruz  (03.07.19 14:27:20) 
Bir şekersiz (zero) bağımlısı olarak. İsmi değiştiğinde tadı da değişti bu zero'nun.. Daha kötü hale geldi ama alıştık.. Asit meselesine gelince evet daha az asitli artık neden öyle bilmiyorum. Bir de bazı partilerde tat farklılığı var biraz ama düzeliyor bir sonraki partide..


  • onikionikibinonalti  (03.07.19 14:35:57) 
Peki bu kadar insan farkındaysa belli ki üretimle ilgili bir sıkıntı var, bu firmanın yetkilisi, tadım uzmanı vs yok mu aga bu nedir demiyor mu? Sözlüğe de bakınca son yorumların bazıları tadının bozulduğu yönünde gibi. Evet zararlı evet en güzeli hiç içmemek ama sonuçta yıllardır tercih ettiğimiz içtiğimiz bir ürün.


  • solo  (03.07.19 14:51:46) 
Olay baya bi yaygınmış az biraz araştırmak yeterliymiş hemen herkes aynı dertten muzdarip gibi

www.sikayetvar.com
  • solo  (03.07.19 15:01:05) 
Nadiren kola içiyorum ama ben de geçenlerde bir asitsizlik hissettim; hatta paranoya yaptım acaba kapağı açılmış şişe mi getirdiler diye.


  • marla is in my head  (03.07.19 15:09:39) 
O eski tadi artık mavi kirmizi logosu olan veriyor. Digeri cop suyu oldu.


  • deveyi diken adamin ta kendisi  (03.07.19 17:58:21) 
tanrım bu geyik ne zaman bitecek...

kolanın tadı muhtemelen bir kez değişmiştir o da gerçek şekerden glikoz/mısır şurubuna geçişte falan yaşanmıştır. onu da algılayabileni tebrik etmek lazım.

tat alma duyusu yalnız tattığınız şeye değil sizin ağzınızın o andaki kimyasal/ fiziksel yapısına göre de değişir. bu nedenle degüstatörler ağızlarına hayat boyu çok iyi bakarlar.
  • bohr atom modeli  (04.07.19 13:37:57) 
pepsiye geçtim ben pepsi daha alfa bi tat bırakıyor gazlı böyle lıkır lıkır buz gibi içiyorsun falan böyle


  • avatar is back  (04.07.19 13:45:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.