[]

koç mba katma değeri ?

Ey dostlar,

inşaat mühendisi bir arkadaş koç mba yapmak istiyor. 92.000 TL sanırım ücreti. burs bulmaya çalışacak ama ne kadar verirler, kendisine ne kadar düşer bir bilgisi yok. belki de sembolik olacak burs dedikleri. en kötü senaryoda 92 K TL cebinden çıksa, 1 sene de çalışmayacak 90 K da oradan gitti desek. bu programın bu arkadaşa sonrasında katkısı ne olur ? olur mu ya da. parasını boşa mı harcamış olur bir yerde ?

görüş ve önerileriniz plz.

 
fiyati düsünüyorsa faydali olmaz.

sirketin üstlenmesi lazim egitim giderini, o zaman faydali olur, hem yükselir hem de firmayla anlasir 2 sene filan cikmayacagim diye. firma öder.
  • black fridayde bos kutuya talim eden adam  (03.07.19 14:23:44) 
@ black
bu devirde cepten çıkan 180 K TL düşünülmeyeccek para mı hocam :)
kim düşünmez merak ediyorum doğrusu.
  • jamiryow  (03.07.19 14:35:01) 
@jamiryow :))

sirket sahipleri, aileden zenginler, sirkette masraf yazdirmaya calisanlar, zenginler, zenginler, yine zenginler :)

bu arada aslinda 90 bin cok degil, yurt disi mba ler 30 bin€ dan basliyor iyileri. kalacak yer filan derken 50 bin€ ya cikiyor.
  • black fridayde bos kutuya talim eden adam  (03.07.19 14:36:55) 
Başvurular bu sene için bitti ben de Emba başvurusunu yapacaktım ama 115 bin TL bana fazla geldi. Bunu çalışırken yapmak daha mantıklı.

Katkısı olacağına ise eminim, hem içerik hem networking açısından.
  • ludwig boltzmann  (03.07.19 15:04:04) 
Hocam kuzene soyle kisa vadede pek bir getirisi olmayabilir mba genelde tam ust yonetim kademesine gecmek uzere ama isletme bilgisi olmayanlar icin faydalidir, maddi acidan 180 k yi cikqrtmak tr de 5 seneyi bulabilir o acidan risk alip yurdusinda yaparsa hem farkli bir deneyim yasar hemde yakin paralara oradaa calisma sansi yakalar


  • bluewhale  (03.07.19 15:07:07) 
Katkısı var tabii ki ama arkadaşının maddi durumu önemli burada.

Hocalar, tanıştığın insanlar, konuk gelenler, firma ziyaretleri vs. inanılmaz bir network katkısı sağlıyor her şeyden önce.

Açıkçası sadece 90K param olsa ben Koç MBA'de harcamam bunu. Tavsiyem; çalışırken MBA yapmaya zorlaması. Benimkini şirket kaşıladı; hem modüler olduğu için 2 seneye yaydılar, hem de bazı aylarda haftanın belli günleri idari izinliydim. Rahat oldu baya.
  • piremses  (03.07.19 15:10:24) 
hiçbir şekilde faydasını görmeyeceğini düşündüğüm aktivite. onun yerine mesela gitsin itü de Bim eğitimi modülleri alsın çünkü inşaat sektöründe her şekilde kullanılmaya başlandı. Bu söylediğim eğitim ona 8k civarına mal olur. bunun yanında bir de Construction Management adı altında İTÜ veya YTÜ'de yüksek lisans yapabilir. en nihayetinde network istanbul üniversitelerinde yapılıyor. emin olun devlet üniversitelerinde yüksek lisansta da inanılmaz network genişliyor. sonuçta sunumlar, hocaların şirket sahibi olmuş yüksek lisans veya doktora öğrencilerinin düzenlediği seminerler vs vs. tüm bunların dışında iyi bir MS Project eğitimi (mesela bilge adamdan) ile çok kaliteli bir inşaat mühendisi olur ve direkt olarak yönetici adayı olur. bütün bunları yaklaşık 20k civarına yapar. ve koçta mba yapmış halini ikiyle çarpar.
not: tüm anlattıklarımı çalışırken yapabilir.

  • un4given  (03.07.19 15:55:10) 
@ un4given

bahsi geçen arkadaş odtü lisans mezunu, boğaziçinde construction management yükseği yapmış ve 6 yıldır çalışan bir arkadaş bu arada.
  • jamiryow  (03.07.19 16:10:13) 
@jamiryow
eğer bahsettikleriniz yapıldıysa söylediklerimin bir kısmını geri alıyorum. fakat yine de mba yerine "building information modeling" sektörüne yönlenmesini tavsiye ederim. bunun dışında mba'dan beklentisi nedir? yani @hey corc versene borc arkadaşın söylediği gibi şu kriz ortamında ona fazla bir artısı olacağını düşünmüyorum. aksine maddi kayıp olur.

  • un4given  (03.07.19 17:13:26) 
@un4given

inşaattan kurtulup çok uluslu büyük firmalara geçmek istiyor. hem kariyer değişimi hem firma vs sağlar yeni ufuklar açar düşüncesinde. Lokal inşaat firmaları ne kadar büyük olsalar da (rönesans, enka, limak vs) ölücü ve çok fazla mesai istiyorlar der.
  • jamiryow  (03.07.19 17:16:15) 
ben un4given'a katiliyorum ama eger BIM Modelin fln dusunmuyorsa ya da sektor degistirmek istiyorsa, o kadar paraya neden yurtdisi dusunmuyor onu anlamadim? ozellikle avrupa'da cok guzel okullar var, illa mba denince ingiltere abd akla gelmek zorunda degil, ilk aklima gelen bocconi mesela. bir cok ulkede cok ciddiye alinan mba programlari var.


  • kassiopeia  (03.07.19 17:21:40) 
@kassiopeia
yurt dışı için burs bulmak gerekiyor. living expense çok pahali, tuition fee çok yüksek. bocconi 57000 EUR mesela.

  • jamiryow  (03.07.19 17:34:41 ~ 17:35:08) 
network olur.


  • cooperr  (03.07.19 17:40:30) 
@bluewhale'e katılıyorum.

Mevcut donanım ve tecrübesiyle belli bir kademeye gelmiş, bir üst yönetim kademesine geçmek için kendisini biraz daha ilerletmek istediğini hissediyorsa ihtiyacı olan şey MBA olabilir. Sektör değiştirmek için de doğru anahtar olabilir. Yoksa MBA yapayım yönetici olayım diye bir şey yok.
  • zombi  (04.07.19 14:02:56) 
@zombi
amacı zaten sektör değiştirmek ve kendisine bir katma değer daha katmak daha iyi bir iş bulmak, önü daha açık olsun diye uğraşmak vs.. ama 90 K para verip 1 sene de çalışmadıktan sonra başladığı yere döner mi diye korkuyor. kaybettiğiyle kalır mı düşüncesi içersinde

  • jamiryow  (04.07.19 15:14:47 ~ 15:15:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.