[]

parasi olmayan arkadasimla nasil gezebilirim

9 yildir tanistigim bir arkadasim var. bu yil uniden mezun oldu, isi daha yok. kyk kredisi bitmis. arkadasim evinde oturuyor.

onu gezmeye davet ettim. guzel olur ama param yok dedi. ben dondum. ne diyecegimi bilemedim.

simdi kendisini davet etsem, maddi masraflari ustlensem ona ayip olur diye dusunuyorum.

ne yapayim. onu nasil bir dille ikna edebilirim, kirici olmadan.
baska bir arkadasimla mi gezeyim, parasi olan?

gezmeden kastim gunluk bi yerelre gidip yemek yemeler, takilmalar falan. cok masrafli degil.


ekleme: hepinize cok tesekkur ediyorum onerileriniz icin. @pietro'nun onerisini sundum, kabul etti. oyle yapacagiz artik. zaten yakinimizda bir orman var.
birkac arkadasim daha katilacak, guzel bulmuslar bu fikri:)
tekrardan tesekkur ediyorum.

 
"Böyle şeylerin lafı mı olur aramızda, bugün ben ısmarlarım, iş bulunca da sen ısmarlarsın. Bu kadar Alman usulü kafasında olma."


  • himmet dayi  (03.07.19 11:55:41) 
Evinizde sandvic hazirlayin. Likonata yapip pet siseye doldurun. Yaniniza su da alin. Buyuk bir park ya da ormana goturun. Yuruyus yapin. Sonra oturun yiyin. Elma muz falan da alin. Yorulunca da onlari yemek icin mola verirsiniz. Batili dusunun, herifler bizden daha iyiler maalesef :(


  • pietro  (03.07.19 11:56:46) 
Düşük bütçeli harcamalar yapabilirsiniz bence. Simit ayran olur sandviç olur. Illa bi kafede saatlerce oturmaya da gerek yok ki cok sacma bence. Yaşadığınız şehrin doğal güzellikleri illa ki vardir oralara yürüyüşe gidebilirsiniz. Bence 1 er elma 1 er simit ve 1 litre su ideal bir yolluk.


  • Amaranta ursula  (03.07.19 12:00:55) 
Eğer ismarlayinca utanacağıni düşünüyorsanız pietro'nun fikri mantıklı gibi. Moda ya da caddebostan sahile gidebilirsiniz, yanınızda yiyecek/ içecek götürürsünuz. Arkadaşınıza da 'sen de su, içecek gibi bir şey getirirsin bize' derseniz formaliteden de olsa o da katkıda bulunmuş olur, toplasanız 5 lira bile tutmaz. Böylelikle kendisini mahcup da hissetmez.


  • fraise  (03.07.19 12:02:36 ~ 12:03:01) 
"üç kuruşun hesabını yapma lan pezevenk, çalışmaya başlayınca da sen beni biyerlere götürürsün ne olacak" deyin. bu lafı diyecek kadar samimi değilseniz zaten boşverin.


  • shadowfollower  (03.07.19 12:12:41) 
ayrica ucretsiz bir suru etkinlik var. bomontiada'da film gosterimi oluyordu. kadikoy agacev'de giris yok canli muzik var. bir suru muze haftanin belli gununde ucretsiz. antika pazari gezmek, tahtakale gezmek ucretsiz.

termosta kahve, karton bardak, katlanir sandalye, cekirdek
  • jimicik  (03.07.19 12:29:30 ~ 12:32:51) 
Valla bu samimiyetle ilgili. Bu kadar samimi olduğum bir kaç arkadaşım var. Onlar bu durumda "ya hacı sıkışığım" der,
Ben de
"ben hallederim lan ayıpsın" derim olur biter.
  • Trene çelme atan adam  (03.07.19 12:30:29) 
Sen gel hallederiz.


  • [GODDARD]  (03.07.19 12:34:44) 
Baslatma paradan, bana suradan para geldi bunu arkadaslarimla harcayamayacaksam parayi napiyim. Gibi bir sey yeterli. Samimiyete bagli.

Ben zamaninda issizken arkadasim bana boyle demisti sagolsun, onda da cok yoktu, zaten bir yerlerde oturduk ymeek filan yedik.
  • black fridayde bos kutuya talim eden adam  (03.07.19 12:48:18) 
tatil olmaz ama dışarı çıkıp şehir içinde takılmak çok da abartı olmaz. tabi bu iki haftada bir değil de ayda bir oluyor diyelim.


  • sttc  (03.07.19 12:55:32) 
bir kere masraflarını üstlensen seni sponsor olarak görmeye başlar. yıllar geçti, işe girdi ama hala kahvesini birasını param yok diyerek ara sıra bana ısmarlatır. alışmış, beleş tatlı geliyor. buna rağmen daha bir bardak kahvesini içemedim. ben zaten istemem ama bu da benden olsun bir kez olsun demedi. borç batağına saplı olduğum yıllar oldu. daha bir kişiye param yok demedim. insan söylemeye bile çekinir.


  • uskunalar ileri  (03.07.19 14:09:03) 
@uskunalar ileri

neden cekinsin ki? neden cekinelim ki? herkesin zor zamani olur, parasizlik olur issizlik olur. bunlar hayatta herkesin basina gelebilir. en samimi arkadasima bunu söyleyebilmem lazim.

bizim türk insani kendini fakir olsa bile aristokrat filan saniyor. yok millete göstermeyecekmis fakirligi, millet söyle dermis filan falan.

daha 1 ay oldu bir hocamla konusmaya gittim, adamin babasi ülkenin en ünlü sporcularindan biri, villalari filan var, esi büyük bir uluslarasi kurumun basinda, muhabbette cruise gezisi olayi gecti, cok pahali o kadar param yok dedi adam. bizim millet ac kalsa da gider yapar.
  • black fridayde bos kutuya talim eden adam  (03.07.19 14:18:37) 
bir arkadaşımız vardı. bizden sonra iş hayatına atıldı, okulu uzun sürdü vs. sürekli param yok deyip her şeyi bize ısmarlatırdı. tatile giderdi birilerinin yanında bedava konaklar yer içerdi. bizimle aynı meslekte olmasına, bizden daha az kazanmasına rağmen şimdi evi de arabası da var. cebinden hala çıkarıp 1 lira harcadığını görmedik. biz birilerine bir şeyler ısmarlamaya devam ediyoruz hala ne evimiz ne arabamız var.
konuyla alakası yok içimden geldi anlatmak istedim :)

  • dadasalon  (03.07.19 15:36:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.