[]

schengen mengen... ve almanya.

a- birkaç başka ülkeyi de gezmek, hatta ilk girişi romanya ya da karayoluyla gidersem bulgaristan üzerinden yapmak istiyorum ama schengen'i almanya'dan alacağım. multi vize almam durumunda ilk olarak romanya ya da bulgaristan'a girmemde sakınca olmaz, değil mi?

b- uçak için thy'den çakma rezervasyon yapacağım çünkü benim de başıma geldi, idata ülkeler arası ulaşım için de rezervasyon soruyor. thy'den yapılan rezervasyonlarda sıkıntı çıkma ihtimali var mı?

c- biraz detay soru ama idata randevu için girdiğim seyahat tarihlerini formda değiştirebilir miyim? ya da çıkışı başvuru formunda beyan ettiğim gibi almanya üzerinden yapmazsam ileride başıma dert açar mı?

 
Hocam vize aldığında en uzun nerde kalacaksan oradan almalısın diyorlar ama ben şahsen kapıda "neden burdan almadın ilk buraya girecektiysen" diye bekletilmiş olarak, bu konuda çok yorum yapamıyorum. Risktir bu, Romanya ve Bulgaristan'a giren birisi kontrol sıkılığı hakkında fikir beyan eder.

b- Amerika vizesi için yaptım bunu sorun olmadı. Ya da ücretsiz iptalli bir bilet al, işin bitince boşa çıkar, o da alternatif.

c- Değiştirebilirsin. Vizeyi aldıktan sonra kimse "aaa bize bu planı göstermemiştin" demez.
  • lcha  (03.07.19 11:04:31) 
ben daha yeni almanya vizesi ile önce polonya'ya girdim. sonra bulgaristan'a girdim. sonra almanya'ya girdin. hepsi farklı tarihlerde oldu hiç sıkıntı yaşamadım.

bulgaristan sınırını yürüyerek geçtim hatta diğer tarafta bekleyip aldılar beni. kapıdan geçerken bulgar polisi türkçe sakal at dedi.
  • reanarchy  (03.07.19 11:07:12) 
Ben geçen yıl almanya vizes ile ilk hollandaya girdim, sorulmadı nedeni.
En uzun orada kalacağım için almanya almıştım.

  • somethinginthewayshemoves  (03.07.19 11:13:31) 
almanya en zor vize veren schengen ülkesi dikkat et ret yersin. memur arkadaşımda çakallık yapam dedi retti yüzüne vurdular.


  • mikahakkinen  (03.07.19 11:56:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.