[]

Transparan 3D Obje

selamlar,

transparan bir 3d obje tasarımımı hayata geçirmenin en kolay yolu hangisi? 3d baskı evleri şeffaf baskı alıyor mu mesela? ya da silikon kalıp oluştursam (nasıl oluyor hiçbir fikrim yok) onun içine şeffaf reçine falan döksem?

var mı başka yöntem?

 
Şeffaf filament var 3d baskı alacağınız yere sorun. Yada kalıp oluşturup içine silikon dökebilirsiniz ama kalıbı nasıl oluşturacaksınız? Belki negatifini 3d baskı alıp sonra silikon dökebilirsiniz.


  • ykyt  (03.07.19 09:43:42) 
Kalıp oluşturup şeffaf epoksi reçine ile yapabilirsin.

3d baskıda cam berraklığı alamazsın. Anca uv 3d yazıcılar var, onlarla saydama yakın çıktılar alman olası.

www.youtube.com
  • kimlanbu  (03.07.19 10:23:16) 
@kimlanbu, kalıp oluşturmak için de onu da bastırmak gerekiyor anladığım kadarıyla. 3D tasarladığım bir obje çünkü bu, büyük ihtimalle elle falan yapamam. böyle kalıp basabilmek ya da oluşturabilmek mümkün mü?


  • loveinaflipbook  (03.07.19 12:59:01) 
Eğer mevcut bir obje olsaydı onun kalıbını çıkarması görece kolay :

www.youtube.com

Kendi tasarladığın bir objede ise 3d printerda bastırıp arkasından zımpara ve düzleştirme için astar vs ile uğraşman gerekir. Pahalı olsa da uv 3d printerlar ile alacağın baskılar daha pürüzsüz bir yüzeye sahip olacaktır.

Dikkat etmen gereken şey 2 kere kalıp alınıyor.

1) 3D printerda alacağın baskı şeklin kendisine değil, kalıbına ait olacak
2) Silikon ile printerdan aldığın kalıbı kullanarak silikondan yeni bir kalıp yapacaksın
3) Epoksi reçineyi bu silikon kalıba boşaltıp tasarladığın ürünü çıkartacaksın.

www.youtube.com
  • kimlanbu  (03.07.19 13:53:06) 
şeffaf akrilik alıp dökebilirsin. çok basit.


  • neverlose  (03.07.19 20:33:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.