[]

Toyota corolla efsanesi

1992 model toyota corolla modeli aracım,açık mekanda 5 sene kimsesiz olarak kalmış.Olası masraflarının hesaplaması araştırmalarım sonucu yapılmış ve sanayiye çekilmiştir. Lastik masrafı, amorsitör, akü, muhtemel motor karıncalanması, debriyaj baskı balata(aracı bıraktıgımda bitikti), bir ihtimal kablolarda hasar. Neyse bunları göze alarak çekici aracılığı ile lastikleri inmiş güneşten ve yağmurdan kaportası biraz yeşillenmiş aracı sanayiye çektirdim.

Araç daha çekici ile gelmeden usta ben onu çalıştırırım diyerek rahat takılıyordu. Ben ise umutsuz şekilde kaç lira charge edecekler acaba diye bekliyorum. Araç geldii çekiciden indirildi. Hemen motor yıkandı(leeşşş olmuş el değdirilmez) Kuruması beklendi ve kaput açıldı. 2 dakikada bujileri kontrol etti, akü takviyesi yaptı. Marşa basıyor araba fıtı fıtı yapıyor çalışmıyor. Akü tekrar boşaldı bir daha denedi. Abi gram benzin yok dedi. Yok tabi lan onu akıl edemedin mi demeye kalmadı yandaki araçtan benzin çekti.

Geldik beni en mutlu eden kısma araba tıkır tıkır çalıştır motorun sesi mükemmel. çalışmasına sevindim dedim yürürken sıkıntı cıkacak freni tutmaz debriyaj basmaz. Abi benzin alalım bu çektiğim kurtarmaz dedi bindi arabaya. bende kontrol ediyorum aracın tepkisini. Abi bıraktığım gibi araç debriyaj fren nasıl dedim. Debriyaja bakıcam donunce bakıcam fena değil dedi.

Neyse döndük sanayiye benzini alıp debriyaja baktı.Hava yapmış dedi hidrolik falan koydu tam işlemi bilmiyorum kısacası parça değişmedi. Amorsitörde sıkıntı yok. Sadece akü değişecek ufaktan yol yapman lazım dedi. Değiştik aküyü çıktım yola. Araç yağ gibi akıyor frende sıkıntı yok süspansiyonda problem yok. Onu geç 5 senede şekli bozulması gereken lastik eskisi gibi konfor sağlıyor sertleşmemiş şekli bozulmamış. Masrafsız bir şekilde 5 sene yatan aracımı kurtardım ve 2. araç olarak yazlıkta kullanılacak şuan itibari ile. 2013 model a3'un çalışır halinin kat kat masraflı olması ve 5 sene yatan aracın neredeyse hiç masraf cıkarmadan calısması sahsımı şaşırttı sizlerle bu sevincimi paylasmak istedim. okuyanların gözlerine sağlık. Benim için çıkan sonuc eski motorlar candır.

 
siz yine de o lastikleri değiştirin, canınızı emanet ediyorsunuz. 5 yıl zaten bir lastiğin maksimum ömrü, siz bir de kullanıldıktan sonra o kadar yatan lastikten bahsediyorsunuz.
corolla zaten hiç nazlı bir araba değil, şaşırtmadı.

bu arada ısrarla model adını yanlış yazmanız da manidar, "corolla" olacak o.
  • gkhncnzdgn  (03.07.19 01:58:56 ~ 02:02:15) 
arabada ne kadar az elektronik aksam, ne kadar eski sistem mekanik aksam o kadar az arıza. balatalara disklere de baktır, fren sistemi nasıl bilmiyorum ama basarsın tutmaz, hiç bişey olmasa birilerine çarpsan yeter zaten.


  • Fodera  (03.07.19 02:02:54 ~ 02:36:26) 
ae101 mi bilmiyırum ama şu başlığı okuyun, türkiye'de trafiğe çıkmış en sevilen araçlardan biridir: eksisozluk.com


  • celeron 300a  (03.07.19 02:42:09) 
Degismesi yada en azindan kontrol edilmesi gerekenler;

-Umarim motoru hic calistirmadan yagini degistirmissinizdir.

-Kesinlikler set lastik. O lastikler 5 sezon sicak-soguk yemekten tahta olmustur.

-Triger kayisi, gergisi, devirdaimi pompasi(ici korozyon tutmus olabilir), v kayisi

-Benzin hortumlari (92 modelmis zaten arac, 5 sene icinden hic benzin gecmedigi icin sertlesmis veya yipranmis olabilir. Kontrol ettirmek sart)

-Fren hortumlari ve hidroliginin degisimi (bu da benzin hortumlari gibi plastik hortumlar. Icine konulan hidrolik de aslinda alkol icelikli bir sivi. Cogu usta ugrasmaz ama degistirilmeli.)

- Fren diskleri paslanmistir ama onemli degil, kullandikca gecer.

-On takim parcalari rot kollari vs. de degisebilir. Onlarda plastik ve omurlu parcalar. Amortisorlere, kecelere bakilabilir yag kacagi vs. var mi diye.

İlk aklima gelen zaruri olanlar bunlar.

Kazasiz ve dikkatli surusler simdiden..
  • bir3iki7  (03.07.19 04:08:44) 
japon oldugu icin sasirmadim. arac alman olsaydi sasirirdim.
almanlar patates cipsi gibi, lezzetli ama narin. japonlar ise brokoli. doyuruyor ama tadi bir boka benzemiyor i$te..

  • cooperr  (03.07.19 06:56:23) 
Japon yapıyor abi.


  • (s)AINT  (03.07.19 07:56:58) 
Japonlar bu işi biliyor. Hilux ı yüksekten yere atıyorlar, bir gün denizde bekletiyorlar vs sonra yine çalışıyor motor.

Bu arada beş yıl neden yattı araba? Ben o kısmı merak ettim
  • kerkük zindanı  (03.07.19 08:00:40) 
bir3iki7 +1


  • lostys  (03.07.19 08:52:19) 
Kerkük zindanı top gear bölümü

Copperr +1
  • kleider  (03.07.19 09:34:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.