[]

Tıpçılara Soru

Bu yıl dönem 4 oluyorum, ilk 3 sene ortalama geçti ve ben bir şey bilmiyo gibi hissediyorum, hem stajlarda rahat etmem hem de tus'a ön hazırlık olması için bu yaz ne çalışmamı önerirsiniz? Ben Robbins Patoloji'yi kesin okuyayım, arada da Katzung Farma bakayım diyorum (üst dönemden bir arkadaş önerdi) ama farmayı baktıktan birkaç gün sonra unutabileceğim için o konuda emin değilim. Sizce ne yapayım?

Bir de, "yaparsın koçum" tarzında gaza getirirseniz çok memnun olurum :) Teşekkürler.


 
Onları okursan çok güzel şeyler öğrenirsin. Bir kısmını unutursun kısa vadede. Ama tusa yararı kısıtlı olur. Yani olur da, tus kitapları gibi hedefe yönelik değil bütün patolojiyi anlatmaya çalıştığı için okyanusta kendini kaybedersin.
Amaa
Çok kitap kurduyum, fotografik hafızam var, stajlara kurullara bile referans textbooktan çalışan bir cengaverim dersen çalış tabi.
  • Trene çelme atan adam  (03.07.19 01:45:51) 
Varsa patofizyoloji,
yoksa tüm ama tüm semptomları öğren, bil. Çok yok zati.

Bir de anamnezi 4. Sınıf sonunda almasını bilmeyenler vardı,(çocuk olmuş dana kadar, sezaryen mi diye soruyor, ilk soru olarak :)

onlardan olma, videolardan bence şimdiden bak, muayene yöntemlerine vs tiroid dalak asit, bunları bil, 4ü geçersin :)

Bizde tüm dönem püf noktalar, fm + anamnez öğretmeye gayret ettiler, teorik bilgiler zaten öğreniliyor ki çıkıyor sınav sonrası zaten.

Kısaca 4. Sınıf öğrencisi HL'yı fm+anamnez ile tanıyıp akla getirebilmeli, tedavisini, patolojisini sınava kadar bilse de yeterli.
  • masseter  (03.07.19 02:28:06) 
masseter +1
Bir de bunlara her hocanın yaklaşımı farklı olabiliyor. Pratiklerde gözünü dört aç ve her hocanın önem verdiği yerleri öğren.
Bir de bazı şeylere bazı hocalar daha fazla önem verir. Örnek: hastanın sağından muayene etmedin diye fırça yiyebilir ya da kalabilirsin sözlüden.
  • Trene çelme atan adam  (03.07.19 03:14:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.