[]

dil öğrenme teknikleriniz var mı kendi bulduğunuz?

ya da bir yerden okuyup geliştirdiğiniz?

konuştuğunuz yabancı dili nasıl öğrenmeye başladınız?


 
Ayni filmi 2 dilde izleme.


  • stavro  (02.07.19 11:24:41) 
Kitap okumak. Kitap okumak. Kitap okumak.


  • black fridayde bos kutuya talim eden adam  (02.07.19 11:42:39) 
kitap ve dizi tabi ki etkili ama günlük konusmalar yapmak kadar etkili değil. gördüğün bir kelimenin anlamına bakmakla ihtiyacın olan bir kelimenin anlamına bakmak arasına çok fark var. o yüzden en iyi dil arkadaşları ile dil öğreniliyor. hem sen konuşuyorsun hem de nasıl konuşuluyor görüyorsun. Reddit te language buddies diye bir sub vardı sanırım.


  • mehmed resad  (02.07.19 11:46:49) 
eğer bir temelin varsa ingilizce kitabı sesli şekilde oku. hem aksanına yardımcı olur, hem de kelime sıralarına gramerine hakim olursun. birkaç ay günde yarım saat dene, speaking'teki farkı kendin görüceksin


  • bidakikanizialicam  (02.07.19 12:29:44) 
Egzersizlerin hiçbiri tek başına yeterli olmuyor denebilir. Yoğun ve düzenli çalışma şart. Haftada en az bir kez konuşmak gerek. Bu konuşma öncesinde bol bol biseyler izlemek, dinlemek gerekiyor. Bire bir ingilizce dersime elementary podcastleri dinleyerek gittiğimde inanılmaz bir fark oluyordu. Biraz önce dinlediğim kulağıma kazınan şeyleri adeta taklit ediyordum. Beynin dinleyerek öğrenme yeteneği hakaten muazzam. Okuma açıkçası son dil öğrenme dönemimde en az yaptığım şeydi ama onda da sihirli biseyler olduğu kesin.
Ve sesli okuma.. Sesli okuma niye önemli? Çünkü konuşurken kullandığın uzuvlarını kullanıyorsun. O ağzın dudakların bi açılsın. Çünkü insan anadilini çoook ileri şekilde konuşuyor. Mırıldanıyoruz adeta birbirimize ve anlıyoruz birbirimizi.
Yazma ya da yazışma da düşük viteste konuşmak gibi olduğu için beyin için deadline olmayan keyifli bir egzersiz.

Şu teknik bu teknik diye öneremedim ama olaya bu şekilde komple yaklaşıp haftalık makul seviyede hedefler içeren egzersiz setleri hazırlamak lazım. Son olarak daha spesifik bir yöntemimle bitireyim.

Fırsat bulduğum her an yolda belde podcast dinliyorum. Anlamadan dinliyorum 'arkada çalsin' gibi. Bunun haricinde daha sakin ortam bulduğumda daha zinde hissettiğimde bir podcaste sariyorum. Otuz kere basa sarıyorum. 'Hop ne dedi?! 15 saniye geri sar..' haftada 2 3 podcasti böyle kafayi takip dinleyince bir sürü kalıbı kafaya uğraşa uğraşa sokmuş oluyorsun. Ama o kafaya soktugun kalibi haftada bir konusma yaparak oradan cikarmazsan içeride sönüp gidiyor. İnput outputa dönüşecek bu şart.
  • klar  (02.07.19 13:05:08) 
sınava çalışırken cümleleri ezberleye ezberleye mecburen öğrendim gibi bir şey oldu. Almanca içindi bu dediğim. İngilizce zaten İnternette her yerde karşına çıkıyor, en basitinden bir meme sitesinde dolanırken sözlüğe bakmadan bir sürü kalıp öğreniyorsun zaten. İngilizce dışındaki diller çok daha zor. keşke Almanca pratik yapabileceğim biri olsa ya, aslında en iyi konuşarak öğreniliyor


  • windows95  (02.07.19 13:35:34 ~ 13:37:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.