[]

Dövme bölgeleri hala kabuk atmadı?

1 aya yakın oldu. Sağ kol bilek iç ve sol üst kol dışta küçük bir siyah beyaz dövme.

Her gün 3-4 kez hala hindistan cevizi yağı sürüyorum. Hayvanların kullanılmasına karşı olduğumdan veganım, o yüzden hindistan cevizi yağından başka bir şey sürmedim, vegan krem alamadım. İlk başta da vazelin yaptırmadım vegan değil diye.

Kanama da olmadı ilk başta. Yara vs olmadı hiç.

SOlma vs yok veya soyulma. Güneşe pek çıkmadım . İlk günler duş da almadım.

Sürmeye devam etmeli miyim nemlendirici (isana sürüyorum arada) veya hindistan cevizi yağı?

YIkanırken hala tam dokunmadım oralara. Çekiniyorum.

 
küçük dövmeyse kabuk tutmaz zaten. o kabuk olayı içi taramalı büyük dövmelerde oluyor.

bence artık bir şey sürme 1 ay olmuş.
  • sir gawain  (02.07.19 10:00:37) 
bence biraz daha devam et, açık renk mürekkep ile koyu renk aynı tepkimeyi vermiyor. koyular daha hızlı kabuk tutup dökülüyor, açıklar biraz daha nazlı o konuda; incecik bir tabaka zar gibi de olduğu oluyor.

oranın nemli kalmasının sana da bir zararı yok zaten, 1-2 hafta daha devam et istersen o yüzden.
  • loveinaflipbook  (02.07.19 10:10:21) 
Yağa devam et ama dokunmaktan vs. korkma. Öyle büyük büyük kabuk atmıyor zaten, dokununca kabarıklık hissetmiyorsan dengelemiştir kendini.


  • lcha  (02.07.19 10:18:26) 
Bende de sadece boya kusmustu. Kabuk tutma falan olmadi hic.


  • chitosan  (02.07.19 10:37:38) 
BUnlar benim dövmelerim dğeil bu arada.

Dövmelerin biri şu, daha küçüğü ve yatay:
encrypted-tbn0.gstatic.com

Diğeri bu
i.etsystatic.com

üstünde bir de kuş var. DOkununca bir yerde sivilce var gibi sadece. Başka bir şey hissetmiyorum.

Boya da çok az kustu. O da ilk attığım dövme.

4-5 günlük tutulan streç sarmıştı bu arada ilk başta. İlk gece çıkarılan streç değil. Onun etkisi oldu belki.
  • CursedChico  (02.07.19 11:53:43 ~ 13:20:21) 
subrasorb F gibi bir su geçirmez bant takmış, bunu kullanmayan dövmeciye dövme yaptırmayın zaten. bu bant ile kabuk bağlama olmuyor sadece hafif güneş yanığı gibi az bir soyulma oluyor, bu durumda her bölgede değil sadece belli bir kısımda oluyor. fotoğraflardan gördüğüm bir problem yok, bence artık yağı bırakabilirsiniz. tabii en iyisi dövmeciye sormak olur.


  • ludwig boltzmann  (02.07.19 12:55:13) 
dövmeler baya güzelmiş, güle güle kullan. siyah renkte ince çalışmışsa kabuk çok belli olmuyor olabilir. benim de bir dövmemde ince çalışılmış bir siyah çizgi vardı, o da kabuk bağlamadı mesela ama sonradan üstünden soyulmalar olmuştu siyah siyah zar gibi parçalarla.

sen bence gerçekten de nemli tutmaya devam et dövmeleri, bepanthene de kullanmadığın için deri hızlı iyileşmiyor olabilir, doğal seyrinde daha yavaş iyileşme gözlemleyeceğin için tedavi süresini de uzun tutmalısın.
  • loveinaflipbook  (02.07.19 12:55:14) 
Fotoğraflar benim değil bu arada :( yanlış anlaşıldı.

Dövmeler benzeri ama ve boyutu.4 gün çıkarmadım o streçi.

Ayı dövmesinde yer yer derimi görebiliyorum, pek bir yara ya da iyileşecek bir şey yok gibi aslında ama günde en az 1 kere sürmeye devam edeceğim.

SAbunla yıkayıp temizlemiyorum artık, krem sürme öncesi.
  • CursedChico  (02.07.19 13:19:51) 
Benim 2,5 ay olacak herhangi bir soyulma, kabuk bağlama falan olmadı. Aynı şekilde 4-5 gün bantı çıkarmamıştım. 20-25 gün yıkayıp krem sürdüm. Ondan sonra uğraşmayı bıraktım. Ara sıra sür yine ama fazla krem,yağ vs sürmenin de çok iyi olmadığını duymuştum.


  • aquarium  (02.07.19 17:39:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.